Thursday, October 7, 2010

Η κυβέρνηση του Πασόκ καταργεί τη Νεοελληνική ιστορία!

Αν ήταν.... Ελβετός μαθηματικός θα τον μάθαιναν σίγουρα τα παιδιά μας!

Για να δούμε ποιος θα υψώσει φωνή ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του ΓΑΠ και φυσικά της υπουγρού παιδίας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου να προχωρήσει στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του μαθήματος της Νεοελληνικής Ιστορίας στη Β' & Γ' Λυκείου. Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο (και δημοσιεύθηκε στα χθεσινά ΝΕΑ. Μπορείτε να το διαβάσετε εδω) η Νεοελληνική Ιστορία δεν έχει θέση (;) στο πρόγραμμα για τη Β' & Γ' λυκείου.
Αντίθετα θα υπάρχουν τρία υποχρεωτικά µαθήµατα: η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (4 και 2 ώρες διδασκαλίας αντιστοίχως), τα Αγγλικά (3 ώρες) και η Φυσική Αγωγή (3 ώρες). Η συνολική διάρκεια της διδασκαλίας των υποχρεωτικών µαθηµάτων θα είναι 12 ώρες εβδοµαδιαίως.
Δηλαδή με απλά ελληνικά (όσο μας επιτρέπουν ακόμα να τα μιλάμε...) τα παιδιά μας δεν αξίζει να εμβαθύνουν στην επανάσταση του 1821, δεν θα πρέπει να μάθουν για τον Μακεδονικό αγώνα και τους βαλκανικούς πολέμους, δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με τον... συνωστισμό τα παράλια της Σμύρνης και βέβαια ούτε λόγος για την Εθνική Αντίσταση, τον Αρη Βελουχιώτη, τον Γοργοπόταμο, τον αγώνα για αυτοδιάθεση της Κύπρου, τους αγώνες για την παιδεία με το 114, την εξέγερση του Πολυτεχνείο. Είναι εποχές να βάζουμε... περίεργες ιδέες στα νέα παιδιά; Οχι βέβαια.
Είμαι πολύ περίεργος να δω τις αντιδράσεις κυρίως από την αριστερά. Γιατί αν δεν το έχει καταλάβει ο καλύτερος "στρατολόγος" της ακροδεξιάς στη χώρα μας είναι το σύστημα των δυο κομμάτων (Πασόκ, ΝΔ). Η "εξαφάνιση" του μαθήματος της Νεοελληνικής Ιστορίας συμφέρει μόνο αυτούς που από την επανάσταση τιου 1821 και μέχρι της μέρες μας υπηρετούν τους ξένους, είναι κοτσαμπάσηδες, προεστοί, αυλοκόλακες, ταγματασφαλίτες και "ρουφιάνοι" παντός καιρού, εποχής και καθεστώτος!

4 comments:

Anonymous said...

πάντως ιστορία από τα σχολεία ΔΕΝ μάθαμε...

όλο βυζάντιο και προγονοπληξία...

η ιστορία σταματούσε στο Βενιζέλο...

ευτυχώς κάποιοι δώσαμε κανένα φράγκο πήραμε βιβλία και μάθαμε την αλήθεια...

στα σχολεία μόνο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ με το κουτάλι καταναλώσαμε...

Anonymous said...

Ο Κολοκοτρωνης ηταν μεγαλος φασιστας και σφαγεας.

Anonymous said...

Aς γραψει ιστορια η Ρεπούση που είναι και συντρόφισσα...

Anonymous said...

οταν ο ελληνας παψει να ειναι εθνικιστης
η ελλαδα δεν θα υπαρχει

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ


Υπογραφη
πρωην κομμουνιστης(εσωτερικου)