Sunday, September 5, 2010

Να αλλάξει σελίδα η Αθήνα

Η οργάνωση Αθήνας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα η υποστήριξη της υπερκομματικής υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, όπως έγκαιρα είχε προτείνει το κόμμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Τώρα ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια με αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος της Αθήνας, για να ηττηθεί η σημερινή δημοτική αρχή που συσσώρευσε μόνο μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα στην πόλη, για μια νέα και ουσιαστική σχέση των πολιτών με τον Δήμο. Τώρα, η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη είναι υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών.

8 comments:

haridimos said...

Αναμφίβολα..
Άλλωστε ο Καμίνης ξέρει τα προβλήματα της Αθήνας πολύ καλύτερα από την Άννα Φιλίνη :-)

Κόκκινη Πιπεριά said...

Εσύ Χαρίδημε μου μείνε με την "καθαρότητα" σου, κατέγραψε τα ποσοστα σου, μετρήστε πόσοι είναι οι σωστοι, αμόλυντοι και καθαροί κομμουνιστές - επαναστάτες και άσε τον Κακλαμάνη να αλωνίζει με την στήριξη του Καρατζαφύρερ...

bouuu said...

Για τους "ανανεωτές" οπαδούς κεντροαριστερων νέων(sic) δρόμων:

"ο «4ος δρόμος» συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση του ΠΑΣΟΚ. Γενικότητες και ασάφειες, που παρά την αντιφατικότητά τους υπόσχονται κάτι για τον καθένα ξεχωριστά, ώστε όλοι μαζί τελικά να στηρίζουν πρωτοβουλίες που δεν αλλάζουν τους βασικούς κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς. «Τα πάντα όλα» λοιπόν, όπως θα έλεγε και ο Αλέφαντος. Η στρατηγική αυτή σε άλλες εποχές έκανε το ΠΑΣΟΚ ηγεμονικό. Το ερώτημα, όμως, τώρα παραμένει: Θα μπορέσει το κόμμα του ΓΑΠ, με την παραπάνω ρητορική να είναι το ίδιο αποτελεσματικό στο νέο πολιτικό σκηνικό που προκύπτει από το διαβόητο «μνημόνιο»;

Συμπέρασμα και συμβουλή σε κοινωνικούς επιστήμονες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης: Το μνημόνιο και οι κοινωνικές και πολιτικές συνέπειές του έχουν (και επιστημονικό) ενδιαφέρον και όχι μια συζήτηση για τον «4ο δρόμο» που μας καλεί σε μονοπάτια και αδιέξοδα που ήδη έχουμε περπατήσει. "

Του ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΟΥΡΔΑΛΑΚΗ* Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ελεος με τους καθηγητές που από την έδρα μας κουνανε το δάκτυλο στη μούρη. Πότε τα ανακάλυωε αυτά ο κύριος Σπουρδαλάκης όταν ήταν ακόμα στο Πασόκ ή τώρα...

haridimos said...

ο Κακλαμάνης αλωνίζει με την στήριξη του Καρατζαφύρερ
ο Τατούλης θα αλωνίζει με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Καρατζαφυρερ
τι διαφορά θα έχει απο τον Καμινη που θα τον στηριζει το ΠΑΣΟΚ και εσεις δηλαδή ;

bouuu said...

Μην κάνεις Μάκη αυτό για το οποίο κατηγορούμε τους σταλινιστές.Προφανώς δεν είναι όλοι οι καθηγητές ίδιοι.
Παίζει όμως να μην ειναι κατανοητός ο Σπουρδαλάκης γιατί αυτός ήταν στο Πασόκ και δε θέλει να είναι πλέον, ενω εσείς δεν ήσασταν και θέλετε να είστε.
Διαφορετικοί δρόμοι-).Άλλοι ψάχνουν νέους δρόμους και άλλοι τον τέταρτο του ΓΑΠ.

ΥΓ. Κρίμα που καίγεται ένας άξιος επιστήμονας και πολίτης όπως ο Καμίνης.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ said...

Ενας ένας. Χαρίδημε το ίδιο είναι ο Καμίνης και ο Τατούλης; Πλάκα έχεις.

Buuuu! Κανείς από εμάς δεν θέλουμε να πάμε στο Πασόκ. Οσοι το θέλουν δεν χρειάζονται διαμεσολάβηση. Ο Σπουρδαλάκης δεν ξέρω τι θέλει. Και γιατί καίγεται παρακαλώ ο Καμίνης; Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να βοήθησει ώστε η Αθήνα να γίνει πιο ανθρώπινη.
Γιατί εκτός από οτ μνημόνιο υπάρχει και ένας Δήμος που τον καταδυναστεύει ο Κακλαμάνης και η παρέα του. αλλά ξέχασε εσείς με ασόβαρα θέματα όπως είναι τα σκουπιδία, οι πλατείες, η εγκληματικότητα, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο πολιτισμός δεν ασχολείστε. εχετε να γκρεμίσετε τον καπιταλισμό, το μνημόνιο, να διώξετε το ΔΝΤ και να φέρετε τον σοσιαλισμό... Σόρυ το ξέχασα...

Μάκης

bouuu said...

Μαζί σας και εγώ.
Αρκεί να μου πεις που θα βρείτε τα λεφτά για τα σκουπίδια,τις πλατείες, την εγκληματικότητα(!), τον πολιτισμό(!!) και τις.. ανθρώπινες σχέσεις.
Τα λεφτά τα μάζεψε το ΔΝΤ(διεθνής καπιταλισμός), το μνημόνιο και ο εγχωριος βαλκανικός καπιταλισμός.
Εκτός αν πιστεύεις ότι μας δάνεισαν τα 110 δισ όπως βροντοφωνάζει ο Γιωργάκης ή αν τραγουδάς κι εσύ το χιτ της χρονιάς "λεφτά υπάρχουν".

Δε ξέρω αν θα έρθει ο σοσιαλισμός(που δε το βλέπω) αλλά η κρίση είναι πολύ μεγάλη για να νομίζουμε ότι ο Καμίνης θα διεκδικήσει και θα πάρει λεφτά.
Εδώ κοτζάμ πρωθυπουργός και τον έχουν του κλώτσου και του μπατσου οι διεθνείς αγορές.
Εκτός αν και εσείς πιστεύετε σε χορηγίες και ευεργέτες όπως ο Κακλαμάνης.Αρα δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσει κανείς κάτι αλλο.

ΥΓ.Ελπίζω όσοι ονειρεύονται την κεντροαριστερά του 21ου να μην έχουν αντίστοιχη τύχη με αυτή του προέδρου Κωνσταντόπουλου. Αναλώσιμος Πρόεδρος της Οικογένειας για 40 μέρες...

ΥΓ1. Όταν βρείτε τα λεφτά(εκτος σοσιαλισμού)ειλικρίνα ειδοποιηστέ με να βοηθήσω.Κι εγώ στην κοινωνία πιστεύω.Δηλαδή στον σοσιαλισμό.
Με τη νίκη και καλό χειμώνα.