Saturday, February 20, 2010

Συμμετέχει η Ανανεωτική Πτέρυγα στο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ

Η διήμερη πανελλαδική σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝασπισμού ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο κατά την άποψή μου. Ομόφωνα οι συντρόφισες και οι σύντροφοι που μετέχουν στην Ανανεωτική Πτέρυγα αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο Εκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ, στο οποίο θα κατατεθεί ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα θέσεων με τρεις βασικούς άξονες:
1)Ρεαλιστική πρόταση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης
2) Συνεργασία με τους Οικολόγους - Πράσινους
3) Ευέλικτη πολιτική συμμαχιών στις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Επίσης αποφασίστηκε ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα στο έκτακτο συνέδριο θα επανεκτιμήσει την στάση της, στη περίπτωση που υπάρξουν αποφάσεις με τις οποίες επιχειρηθεί η ρευστοποίηση του ΣΥΝασπισμού στον ΣΥΡΙΖΑ ή υιοθετεί η άποψη για μετασχηματισμό του συμμαχικού σχήματος σε ενιαίο πολιτικό - κομματικό σχηματισμό.


Σχόλιο "Πιπεριά": Θεωρώ ότι η πορεία προς το έκτακτο συνέδριο αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τις δυνάμεις (μέσα & έξω από τον ΣΥΝ) που αναφέρονται στην Ανανεωτική Αριστερά και τον Δημοκρατικό δρόμο προς τον Σοσιαλισμό, να ανασυγκροτηθούν ιδεολογικά, πολιτικά αλλά και οργανωτικά, έτσι ώστε ανάλογα με την κατάληξη της συνεδριακής "μάχης" να υπάρχει εκείνη κρίσιμη μάζα για τα όποια επόμενα βήματα.

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού

Με συμμετοχή υπερτετρακοσίων στελεχών από όλη την Ελλάδα, έληξαν εχθές οι εργασίες της Διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης της Ανανεωτικής Πτέρυγας(Α.Π.) του ΣΥΝ.

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη:

1. Επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση της κοινής πορείας και δράσης μαζί με τις δυνάμεις της Πρωτοβουλίας και της ΑΡ.ΣΗ. για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς με την προώθηση των θεματικών πολικών εκδηλώσεων και το μηνιαίο πολιτικό περιοδικό που είναι υπό έκδοση.

2. Εκφράστηκε η έντονη αντίθεση για την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου με επιχειρήματα, που έχουν εκτεθεί επαρκώς την τελευταία περίοδο.

3. Αποφασίστηκε:

Α. Να συμμετάσχουμε στο Έκτακτο Συνέδριο με την ολόπλευρη προβολή των θέσεων και ιδεών της Α.Π.

Β. Να καταθέσουμε συνολική πολιτική πλατφόρμα με κύριους άξονες:

  • ρεαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από την οικονομική κρίση
  • αριστερό ευρωπαϊσμό
  • συνεργασία με τους Οικολόγους –Πράσινους , ανοικτή σε δυνάμεις τις Αριστεράς
  • ευέλικτη πολιτική συμμαχιών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Γ. Να διεκδικήσουμε την ενδυνάμωση του ΣΥΝ και την απόκρουση της ρευστοποίησης του ΣΥΝ.

Να θέσουμε τα συγκεκριμένα πολιτικά μας όρια σε ότι αφορά την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και να διεκδικήσουμε ξεκάθαρη απόφαση από το Έκτακτο Συνέδριο στο ζήτημα αυτό.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που εντάσσονται στο ρεύμα της Ανανεωτικής Αριστεράς να πάρουν μαζικά μέρος στις διαδικασίες του Εκτάκτου Συνεδρίου και να διαμορφώσουν τις συνθήκες της καλύτερης δυνατής παρουσίας του χώρου μας.

No comments: