μεταναστες

μεταναστες

Tuesday, February 23, 2010

Ολοι στην Απεργία

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Οι τράπεζες και το κεφάλαιο που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, σήμερα επιχειρούν με την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης να πάρουν πίσω τη ρεβάνς και να αφαιρέσουν κατακτήσεις χρόνων που κερδήθηκαν με μεγάλους αγώνες.
Η κατάσταση στην Ελληνική Οικονομία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, πολιτικές που διεύρυναν την φοροδιαφυγή, ανέχτηκαν την κερδοσκοπία, προχώρησαν σε ιδιωτικοποιήσεις και σε επιλογές που αποδιάρθρωσαν παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.
Οι Τράπεζες αφού πήραν τα 28 δις για να καλύψουν τα ελλείμματά τους και τις χασούρες, τώρα ζητούν «αίμα» από τους μισθωτούς συρρικνώνοντας το εργατικό εισόδημα, τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η Κυβέρνηση λειτουργεί σαν υπάλληλος αυτών των συμφερόντων και υλοποιεί τις αντεργατικές εντολές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε σε συνδυασμό με την επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παίρνει χαρακτήρα οικονομικής κατοχής και είναι η έκφραση της πιο βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Οι αγορές, δηλαδή αυτές που δημιούργησαν την κρίση και σήμερα κερδοσκοπούν, ζητούν να καρατομηθούν δικαιώματα και η Κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να υλοποιήσει τις απαιτήσεις τους. Η χώρα μας μετατρέπεται σε προτεκτοράτο, αφού κάθε δαπάνη θα προσυπογράφεται από ξένους ελεγκτές.
Προωθούν μέτρα, που εκτός από ληστρικά για το εισόδημα και τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι αναποτελεσματικά αφού περιορίζουν την αγοραστική ικανότητα, οδηγώντας την οικονομία στην ύφεση ενώ θα εκτινάξουν την ανεργία στα ύψη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η επίθεση στο εισόδημα αφορά όλους τους Εργαζόμενους. Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να στρέψει την μια κατηγορία εργαζομένων εναντίον της άλλης. Με τις εξαγγελίες της μειώνει το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων από 10 έως 20%. Όμως η περικοπή αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο ήδη άνοιξε την όρεξη στους εργοδότες που αρνούνται φέτος να συζητήσουν την πιθανότητα να δοθούν αυξήσεις στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα τα νέα φορολογικά μέτρα, με την αύξηση των έμμεσων φόρων, θα επιβαρύνουν το οικογενειακό εισόδημα.
Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας για το ασφαλιστικό ουσιαστικά καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση. Οι δομικές αλλαγές που σχεδιάζουν ουσιαστικά μετατρέπουν την ασφάλιση από Κοινωνική σε Επαγγελματική στην ουσία σε ιδιωτική. Οδηγούν το Σύστημα από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Καταργούν την εγγύηση του Κράτους στις συντάξεις. Οδηγούν σε μια προνοιακή σύνταξη την λεγόμενη Βασική που δεν θα ξεπερνά τα 350 €. Όλα βορά λοιπόν στις τράπεζες που τις αναγορεύουν σε διαχειριστές των αποθεματικών των Ταμείων, αυτές δηλαδή που κατέκλεψαν τα αποθεματικά μας για χρόνια προκειμένου να δίνουν φτηνά δάνεια στις επιχειρήσεις. Τα νέα μέτρα οδηγούν σε αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων μέσα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, σε συντάξεις που δεν θα ξεπερνούν τα 700-800 €. Αρνούνται την χρηματοδότηση της Ασφάλισης και των ταμείων, αφήνοντάς τα να βουλιάζουν. Τα μέτρα Γιαννίτση ωχριούν μπροστά στις προτάσεις Λοβέρδου.
Η επιτήρηση από την Ε.Ε. και το Διεθνές νομισματικό ταμείο θα οδηγήσει σε παραπέρα αποδιάρθρωση των ήδη διαλυμένων εργασιακών σχέσεων. Η Κυβέρνηση διατηρεί και διευρύνει τη φάμπρικά που έχει στηθεί με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις παραμένει το απαράδεκτο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, των εργαζόμενων με μπλοκάκια, των μερικώς απασχολούμενων.
Η ανεργία καλπάζει και η συνέχιση αυτής της πολιτικής που διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανέχεται την μαύρη ανασφάλιστη εργασία, ενώ αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θα την εκτινάξει στα ύψη με σοβαρές επιπτώσεις στο εργασιακό μέλλον, ιδιαίτερα των νέων.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Απεργία στις 24 Φλεβάρη είναι σημαντικός σταθμός που θα καθορίσει αν η Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του Κεφαλαίου θα καταφέρουν να περάσουν αυτή την πολιτική.
Αγωνιζόμαστε για:
Ουσιαστικές Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στήριξη της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, δίκαιο φορολογικό σύστημα, αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, σταθερή και μόνιμη δουλειά, διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η προπαγάνδα που έχει κυριαρχήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την αναγκαιότητα των αντεργατικών μέτρων δεν πρέπει να αναστείλει την δική μας δράση. Αντίθετα πρέπει να εντείνουμε την πάλη μας προκειμένου να αποτρέψουμε και τα νέα πιο επώδυνα μέτρα που σχεδιάζονται στις Βρυξέλλες και τα οποία η Κυβέρνηση είναι πρόθυμη να τα εφαρμόσει. Είναι σίγουρο ότι έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.
Προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιθέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους προκειμένου να περάσουν την πολιτική τους. Το διαίρει και βασίλευε είναι το μεγάλο όπλο τους. Το δικό μας όπλο είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων και ο μαζικός συντονισμένος αγώνας.
Δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που εξυπηρετεί τα σχέδια της Κυβέρνησης.
Δίνουμε την μάχη για την επιτυχία της Απεργίας. Το σύνθημά μας είναι ένα. Στις 24 Φεβρουαρίου κανένας στη Δουλειά, όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Πάρτε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια σας. Προχωρήστε σε συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, αντιπαλέψτε την προσπάθεια να μας χωρίσουν, σπάστε τον τρόμο που καλλιεργεί η Κυβέρνηση με την συνδρομή των μεγαλοδημοσιογράφων και των καναλαρχών.
Η επιτυχία της Απεργίας στις 24 Φεβρουαρίου ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής βάρβαρης πολιτικής. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να νικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Αυτόνομη Παρέμβαση

ΛΕΜΕ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ - Οικολόγοι Πράσινοι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους που απεργούν την Τετάρτη, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνουν στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στη δημοκρατία οι κυβερνήσεις λογοδοτούν πρώτα από όλα στην κοινωνία. Συνεπώς τα μέτρα και οι πολιτικές οφείλουν πρώτα από όλα να είναι κοινωνικά δίκαιες λαμβάνοντας υπ' όψη την κοινωνία στην οποία αναφέρονται και να μην αφουγκράζονται μόνο τους μηχανισμούς των αγορών.

Σε μια συγκυρία όπου στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται περικοπές μισθών, περιορισμοί ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προοπτική εκτεταμένης ανεργίας, ο κόσμος της εργασίας χρειάζεται να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αρθρώσει το δικό του λόγο. Πόσο μάλλον όταν ακόμα και ετούτη την στιγμή τα δημοσιονομικά μέτρα αγνοούν ως εν δυνάμει πηγή εσόδων τον περιορισμό των υπέρογκων στρατιωτικών εξοπλισμών, την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των προκλητικών καταναλωτικών προτύπων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι άνεργοι, πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο στον ευρύ δημόσιο διάλογο που χρειάζεται επειγόντως η χώρα για την έξοδο από την κρίση:

  • Με ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και προώθηση διεθνών πρωτοβουλιών για ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, που θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τη δημοσιονομική, οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση.
  • Με επείγουσα τόνωση της πραγματικής οικονομίας, ιδιαίτερα σε τομείς κρίσιμους για μια πράσινη στροφή.
  • Με συνολικότερη φορολογική μεταρρύθμιση, προσανατολισμένη στη στήριξη της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.
  • Με διαμόρφωση βιώσιμων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης, και ενθάρρυνση μιας οικονομίας συμφιλιωμένης με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.
  • Με προτεραιότητα στα συλλογικά αγαθά και στην ποιότητα της ζωής, που αποτελεί δικαίωμα όλων και είναι ανεπίτρεπτο να στηρίζεται μόνο στην αγοραστική δύναμη.

Η εκπρόσωπος τύπου Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε : «αν και θεωρούμε ότι η ποιότητα ζωής δεν είναι ο καταναλωτισμός, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, από την άλλη όμως είναι ανεπίτρεπτη η συνεχής μείωση της αγοραστικής μας δυνατότητας να εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά ως λύση.»


No comments: