Saturday, January 30, 2010

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής....

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να παρακολουθήσω την (κρίσιμη...) συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝασπισμού. το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο σ.πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με μια ισορροπημένη ("κεντρίστικη" έλεγαν κάτι παλαιοκομμουνιστές...) ομιλία (εδώ μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη) προσπάθησε να πείσει το σώμα για την αναγκαιότητα του έκτακτου συνεδρίου. Προσπάθησε. Δεν ήταν "κακή" ομιλία. Προσπάθησε να είναι ενωτικός, αν και πλέον λειτουργεί ως "τασιάρχης". Αν το κατάφερε θα φανεί στην ψηφοφορία της Κυριακής.
Πολύ καλές (για διαφορετικούς λόγους...) ήταν οι παρεμβάσεις του σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και του σ. Φώτη Κουβέλη. Ο σ. Λαφαζάνης περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε ότι ένα συνέδριο είναι εσωστρεφής διαδικασία σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία χρειάζεται την Αριστερά στο πλευρό της και τόνισε ότι αν είναι να πάμε σε συνέδριο να πάμε σε ένα συνέδριο εφ' όλης της ύλης (το οποίο κατά την άποψή μου σημαίνει ότι θα τεθεί και θέμα ηγεσίας...). Ηταν πολύ καίρια παρέμβαση. Ο σ. Κουβέλης εξέφρασε την αντίθεσή του στο έκτακτο συνέδριο, απάντησε στις "κατηγορίες" των "23" (και όσων τους υποστηρίζουν μέσα στον ΣΥΝασπισμό) και έβαλε με πολύ σωστό και συνάμα απλό τρόπο ότι το πρόβλημα είναι οι σχέσεις ΣΥΝασπισμού - Σύριζα.
Επίσης παρουσιάστηκε κείμενο από συντρόφους & συντρόφισσες από διάφορες τάσεις, ως κείμενο σύμβολη στη συζήτηση. Εδω μπορείτε να το διάβασετε
Το κλίμα ήταν "περίεργο". Πολλά πηγαδάκια, περισσότερες ενστάσεις (αναλόγως σε ποια τάση ανήκαν οι μετέχοντες στο πηγαδάκι...) και φυσικά πολλές ομιλίες. Ετσι κι αλλιώς η συνεδρίαση συνεχίζεται και αύριο Κυριακή.

Ναι στο συνέδριο...

Επαναλαμβάνω ότι είμαι ΥΠΕΡ του έκτακτου συνεδρίου, εφ όλης της ύλης μάλιστα. Αν κάποιοι επιδιώκουν "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" ή ονειρεύονται νέες "προεδρικές φρουρές" ας κοπιάσουν. Θεωρώ ότι μπορεί το έκτακτο συνέδριο να αποδειχθεί λυτρωτικό για το κόμμα μας. Είτε με επώδυνο τρόπο, είτε όχι... Στο συνέδριο πρέπει να κατατεθούν ξεκάθαρες θέσεις για το τι κόμμα θέλουμε, πως θα λειτουργεί με δημοκρατία και χωρίς αποκλεισμούς και φυσικά θα πρέπει (για πολλοστή φορά...) να επαναβεβαιωθεί ότι ο ΣΥΝασπισμός αγωνίζεται για έναν Σοσιαλισμό, με Ελευθερία, Δημοκρατία & Αυτοδιαχείριση. Γιατί τίποτα δεν είναι αυτονόητο με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε από στελέχη του ΣΥΝασπισμού. Οσο αφορά τον Σύριζα, που για μένα θα είναι και το κομβικό θέμα, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι παραμένει εκλογική συμμαχία η οποία θα πρέπει να ανοιχθεί προς τον σοσιαλδημοκρατικό και οικολογικό χώρο.


2 comments:

syrizix said...

Η σημερινή μας ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην Κόκκινη Πιπεριά και στις κοινές μας αφετηρίες.

Με εκτίμηση

Κόκκινη Πιπεριά said...

Πολύ καλό συμφωνώ απολύτως και το "ανεβάζω" στη Πιπεριά...

Αλήθεια γνωριζόμαστε;