Friday, December 11, 2009

Veto στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.


Το απόγευμα της Πέμπτης πάνω από 600 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση και την πορεία που διοργάνωσαν η Ένωση για την Διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, το Άρδην και η Ρήξη, το ΣΑΚ, η Χριστιανική και ο Παμποντιακός σύλλογος Αργώ, ενάντια στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Στην διαδήλωση συμμετείχαν επίσης, κουρδικές και αρμένικες οργανώσεις και αντιπροσωπείες ελληνικών κομμάτων, του ΔΗΚΚΙ και της Δημοκρατικής Αναγέννησης.

Με συνθήματα όπως 'Έξω η Τουρκία από την Ε.Ε.', 'βέτο στο νέο-οθωμανισμό, κάτω ο νεοραγιαδισμός', 'Όσο υπάρχει στην Κύπρο κατοχή, δεν γίνεται φιλία ελληνοτουρκική', η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος στις 7μ.μ., πέρασε από τα γραφεία της Ε.Ε. και κατέληξε στη διασταύρωση των οδών Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις της απαγόρευσαν να προσεγγίσει την Τουρκική Πρεσβεία. Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν καν στην αντιπροσωπεία της πορείας να προσεγγίσει το κτήριο της πρεσβείας, για να επιδώσει το ψήφισμα των διαδηλωτών.

Το ψήφισμα ανέφερε σχετικά: «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο πρέπει να λήξει η εκκρεμότητα της τουρκικής υποψηφιότητας, με την κατάργηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όσο η Τουρκία δεν συμμορφώνεται σε καμία από τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την ΕΕ και τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών, που σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης αντιτίθενται μαζικά στην τουρκική ένταξη. Η Τουρκία επιμένει να διατηρεί το casus belli με την Ελλάδα., να παρενοχλεί την ευρωπαϊκή αστυνόμευση για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης στον ευρωπαϊκό χώρο, τις δε «γκρίζες ζώνες» που επινόησε, τις εμφανίζει πλέον σαν τουρκικά νησιά. Στην Κύπρο, διατηρεί στρατεύματα κατοχής, αρνείται να την αναγνωρίσει, και δεν δέχεται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης μαζί της, το οποίο έχει συνάψει με την Ε.Ε.. Αρνείται να παραχωρήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και ελευθερίες στον Κουρδικό λαό, αρνείται να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων και του Ποντιακού και μικρασιατικού ελληνισμού, κ.λ.π. Στα πέντε χρόνια που έχουν διαρκέσει οι διαπραγματεύσεις, η Τουρκία απέδειξε την ασυμβατότητα της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η συνέχιση των διαπραγματεύσεων οδηγεί νομοτελειακά στην ουσιαστική κατάλυση της ίδιας της Ένωσης. Μια αναβολή της συζήτησης της ανύπαρκτης προόδου των ενταξιακών δαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου δεν έχει να προσφέρει τίποτε.»

Η πορεία εγκαινιάζει μια σειρά μαχητικών εκδηλώσεων ενάντια στην σχεδιαζόμενη παράδοση της χώρας μας στα συμφέροντα των ισχυρών της περιοχής και του πλανήτη, την οποία σχεδιάζουν εδώ και χρόνια οι ελληνικές άρχουσες τάξεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
Η μοναδική απάντηση στη δίνη της κρίσης, είναι αυτή της αντίστασης και του αγώνα για την ανατροπή του ενδοτισμού και του παρασιτισμού που έχει καθηλώσει την χώρα μας σ' αυτό το τέλμα. Οι άρχουσες τάξεις είναι εκείνες που πέρασαν στα χέρια του ελληνικού λαού τα ποικιλώνυμα πολιτικά και οικονομικά δεσμά και θα πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν ενώπιόν του.

Ένωση για την Διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, Περιοδικό Άρδην, εφημερίδα Χριστιανική, εφημερίδα Ρήξη, Παμποντιακός Σύλλογος «Αργώ», Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου

No comments: