Tuesday, December 22, 2009

38άχρονος υπαρχιφύλακας κινδυνεύει από σφαίρες ληστών...

Σοβαρά τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί χθες στην επίθεση που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στη Σαλαμίνα. Στις 15.10, την ώρα που ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης παρουσίαζε το νέο σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής, δύο ληστές έμπαιναν σε υποκατάστημα της Εθνικής στη Σαλαμίνα με βαριοπούλες και όπλα. Υπάλληλος του καταστήματος πάτησε τη χρονοκαθυστέρηση στο χρηματοκιβώτιο, με το οποίο ειδοποιήθηκε και το οικείο Α. Τ.
Μόλις οι δράστες αντελήφθησαν τους αστυνομικούς άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας υπαρχιφύλακας 38 ετών και ένας αρχιφύλακας 44 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για πρόβλημα στο χρηματοκιβώτιο και όχι για ληστεία και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας (οι αστυνομικοί πάρκαραν σε απόσταση από το υποκατάστημα και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα).
Οι δράστες πυροβόλησαν με αυτόματο, κατά πιθανότητα Καλάσνικοφ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν οι αστυνομικοί πρόλαβαν να ανταποδώσουν τα πυρά. Δίπλα στο κατάστημα βρέθηκε μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, ενώ σε απόσταση 2 χλμ. εντοπίστηκε βαν, η χρήση του οποίου ερευνάται. Μετά τη ληστεία ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των κακοποιών.
Η κατάσταση του 38χρονου, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, είναι σοβαρή καθώς έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και φαίνεται να έχασε το ένα μάτι. Ο δεύτερος έχει τραυματιστεί πιο ελαφριά, στον θώρακα, στη μέση και στο πόδι και νοσηλεύεται στο Γ. Κ. Νίκαιας.

Πηγή: Η Καθημερινή


Σχόλιο "Πιπεριάς": Διαβάσατε καμία ανακοίνωση συμπαράστασης στον 38άχρονο (που ήδη έχει χάσει το ένα του μάτι) υπαρχιφύλακα; Είδατε τίποτα "ευαίσθητους" (στα ανθρώπινα δικαιώματα) να λένε κάτι για τον άτυχο άνθρωπο;

4 comments:

ΓΙΩΡΓΟΣ said...

Μα είναι σύμβολο και πιόνι του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού,θα λέγανε οι "αριστεροί"φασίστες.Είναι άνθρωπος,θα έλεγα εγώ.Όταν μιλάμε για Αριστερά θα πρέπει να ξέρουμε ότι μιλάμε πια για απανθρωπιά,για φιλοτομαρισμό,για ιδιοτέλεια.

Unknown said...

Φοβάμαι ότι δεν θα δούμε ή δεν θα ακούσομε τίποτα...Είναι πικρό - μα αληθινό - Κάποιοι επιχειρούν να καταστήσουν κυρίαρχη την άποψη "άνθρωπος ή αστυνομικός"...

Υ.Γ. Ένα τραγικό παράδειγμα: http://www.ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=4168

Καλή σου μέρα [μέσα σε όλα αυτά], ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ!!

ΣΠΙΘΑΣ said...

Άνθρωπος ή..

Απάντησε ο Α.ΣΤΕΓΟΣ, κατάλληλα.

Καλές γιορτές, Μάκη!

Καλές γιορτές σε όλους σας!

plagal said...

Συγνωμη, αλλα αυτο δεν ειναι ρισκο μεσα στο job description του αστυνομικου?

Προς θεου, δεν λεω "καλα επαθε" ή οτιδηποτε αλλες τετοιες καφριλες. Ισα ισα ειναι τραγικο, τραγικοτατο το περιστατικο που λυπει τον οποιονδηποτε ανθρωπο με δυο γραμμαρια ανθρωπιας.

Αλλα, ειλικρινα δεν βλεπω σε τι διαφερει απο οποιοδηποτε εργατικο ατυχημα. Ή μαλλον, για να λεμε την αληθεια, στα περισσοτερα εργατικα υπαρχει και ο παραγοντας των λειψων μετρων ασφαλειας κτλ, ενω εδω τα ανθρωπινως δυνατα μετρα ασφαλειας υπηρχαν (αλεξισφαιρα κτλ).

Η συγκεκριμενη περιπτωση ειναι κατ'εξοχην παραδειγμα κοινου εγκληματος. Και στην τελειοτερη κοινωνια να βρισκομασταν θα μπορουσε να ειχε γινει. Δεν ειναι σε καμια περιπτωση πολιτικο θεμα, οπως ειναι αυτα για τα οποια οι "ευαισθητοι" που αναφερεις στο σχολιο βγαζουν "ανακοινωσεις συμπαραστασης". Δεν ειναι καν σαν την περιπτωση του Διαμαντη Μαντζουνη, ή σαν την περιπτωση του αστυνομικου που παραλιγο να λυντραριστει απο εναν οχλο πριν μερικα καλοκαιρια στο Ελληνικο, οπου εκει υπηρχε πολιτικο (με ή χωρις εισαγωγικα) υποβαθρο, και οπου εκει ναι η σιγη θα ηταν συνενοχη με τους τρομοκρατες ή τους χουλιγκαν.

Πώς να το πω, το περιστατικο (φαινεται να) ειναι εξω απο τον κυκλο της πολιτικης βιας που μαστιζει την Ελλαδα τα τελευταια χρονια. Θα μπορουσε να ειχε συμβει και σε μια απολυτα δημοκρατικη αστυνομια, σε μια απολυτα δημοκρατικη Ελλαδα.

Δηλαδη, ειλικρινα, πιστευεις οτι υπαρχει λογικος ανθρωπος που να ...χαρηκε απο την τραγωδια αυτων των ανθρωπων? Τοσο μαλιστα που να μπεις στη διαδικασια να συγκρινεις τις αντιδρασεις αναμεσα σε αυτο το περιστατικο και σε εκεινες για τα διαφορα περιστατικα αστυνομικης βιας που βλεπουμε κατα καιρους? Χωρις να θελω να σε προσβαλλω, αλλα μου φαινεται οτι το σχολιο σου ειναι περισσοτερο εμπαθες για τους "ευαισθητους", παρα συμπαθες για τον ανθρωπο...