Wednesday, August 26, 2009

Σε έκτακτο συνέδριο ο Συνασπισμός

Σε έκτακτο συνέδριο, αρχές Οκτωβρίου οδηγείται ο ΣΥΝασπισμός. Μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: "Στις μέρες μας που οξύνονται ολοένα και περισσότερο οι κοινωνικές αντιθέσεις, ενώ το δικομματικό πολιτικό σύστημα βουλιάζει στο τέλμα και την αναξιοπιστία, η κοινωνία έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την αριστερά. Μια αριστερά ισχυρή, ενωμένη, ριζοσπαστική, που να αντιστοιχεί στο ύψος των περιστάσεων.

Μια αριστερά, ικανή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των εργαζόμενων, των ανέργων, των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, και ιδαίτερα των νέων ανθρώπων. Όλων αυτών που κάποια στιγμή έστρεψαν με ενδιαφέρον και ελπίδα το βλέμμα τους προς τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, από την επομένη των ευρωεκλογών, ο χώρος μας παρουσιάζει μια εικόνα απόλυτα προβληματική. Μια εικόνα εντελώς αναντίστοιχη με την εμπιστοσύνη και την ελπίδα με τις οποίες η Αριστερά θέλησε να εμπνέυσει το προηγούμενο διάστημα την ελληνική κοινωνία.

Ένα εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών έδωσε την αφρομή να τεθούν όλα υπό αμφισβήτηση. Η πολιτική μας γραμμή, η ηγεσία, και εσχάτως ο,τι πολυτιμότερο έχει απομείνει στους χιλιάδες αριστερούς αγωνιστές και αγωνίστριες, η ηθική υπόσταση της αριστεράς.

Κάτω απο αυτές τις συνθήκες, ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κόσμου της αριστεράς και βεβαίως η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε σοβαρότατες πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες, μας οδηγούν σε μια και μόναδική επιλογή, την πιό δημοκρατική που διαθέτουμε: Να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος. Και πρώτα απο όλα η ηγεσία του κόμματος να κάνει τον απολογισμό της και να τεθεί υπο την κρίση τους.

Ζήτησα σήμερα στην συνεδρίαση της ΠΓ τη σύγκλιση της ΚΠΕ του κόμματος, το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η πρότασή μου προς την ΚΠΕ, θα είναι η διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στις αρχές Οκτώβριου για την πολιτική ανασυγκρότηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και την οργανωτική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ένα κόμμα με κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να ξαναβρεί τον βηματισμό του, μόνο αν στηριχτεί στους χιλιάδες φίλους, στα χιλιάδες μέλη του. Σε όλες και όλους αυτούς που, ακόμα και σε δυσκολότερες περιόδους, με ανιδιοτέλεια και αγωνιστικότητα κράτησαν ζωντανή την ελπίδα.

Το ίδιο χρειάζεται να γίνει και τώρα. Οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε μία νέα δυναμική στην υποθεση της αριστεράς. Μόνο μια αριστερά ενωμένη, ισχυρή και αποτελεσματική, μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα και δύναμη στην κοινωνία, και να δείξει τον δρόμο της εναλλακτικής διεξόδου απέναντι στην ολόπλευρη σημερινή κρίση".

Σχόλιο "Πιπεριάς":
Ηταν η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα η πρόταση για έκτακτο συνέδριο. Στα δημοκρατικά κόμματα δεν υπάρχουν αδιέξοδα και κυρίως δεν υπάρχουν "φωτισμένες" ηγεσίες που παίρνουν αποφάσεις ερήμην των μελών. Ο ΣΥΝ βρίσκεται σε μεγάλη κρίησ, κυρίως λόγω των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το συνέδριο αποτελεί την καλύτερη απάντηση και πλέον είναι στα χέρια των μελών του ΣΥΝ να χαράξουν μια νέα πορεία προκειμένου το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς να είναι, πρώτα απ' όλα, χρήσιμο στην κοινωνία και τους πολίτες.

No comments: