Tuesday, July 21, 2009

Αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελλήφθη στις 18 Δεκέμβρη 2008 στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα μετά από τυφλή επιχείρηση των ΜΑΤ , οπως επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις μάρτυρες και δημοσιογράφοι.

Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα.

Οι κατηγορίες στηρίζονται αποκλειστικά στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ. Ο Θοδωρής από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και φωνάζει για την αθωότητά του μέσω επιστολών και συνεντεύξεων του στα ΜΜΕ.

Οι αιτήσεις του για άρση της προσωρινής του κράτησης απορρίπτονται σκανδαλωδώς με αποκορύφωμα την 8η Ιουλίου όπου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε με βούλευμα τη συνέχιση της κράτησης του ακόμη 6 μήνες στην φυλακή προσθέτοντας αυθαιρέτως στο κατηγορητήριο κι άλλα επιβαριντικά στοιχεία. Είναι το μόνο βούλευμα που αποφάσισε εξακολούθηση της κράτησης για μια τέτοια υπόθεση, όταν όλοι οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες , έχουν όλοι αποφυλακιστεί.

Έπειτα από την απόρριψη κάθε νομικής διαδικασίας για τη άρση της προφυλάκισης του ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 10 Ιουλίου στην φυλακή ,

«Κατεβαίνω σε απεργία πείνας. Είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία. Να καταγγείλω το μίσος και την εμπάθεια των μηχανισμών του «ποινικού νόμου». Να καταγγείλω την αυθαιρεσία και τη βία μιας τυφλής «δικαιοσύνης» και των ακόμη περισσότερο «τυφλών» υπαλλήλων της.».

Θοδωρής Ηλιόπουλος

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ!

Συνέντευξη του Θοδωρή Ηλιόπουλο στο TV Χωρίς Σύνορα εδώ

2 comments:

Anonymous said...

Λευτεριά στον Κουνταρδά.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Από πότε δεν έχω δικαιώμα να σβήνω μηνύματα που με ενοχλούν;