Saturday, June 20, 2009

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ενόψει της συνεδρίασης της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τη Δευτέρα 22/6/2009 στην οποία θα συζητηθεί η υποβολή παραίτησης του σ. Αλέκου Αλαβάνου, ως Ομάδα Ρόζα τονίζουμε τα εξής:

1) Ο σ. Αλαβάνος πρέπει να ανακαλέσει την παραίτηση του γιατί συσκοτίζει τις αιτίες του αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, απογοητεύει τον κόσμο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και υπονομεύει το συλλογικό χαρακτήρα του εγχειρήματος της ενότητας της Αριστεράς.

2) Θεωρούμε ότι για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελεί μονόδρομο η αριστερή πορεία του και η συμμετοχική, συλλογική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του. Αυτά σημαίνουν πρωτίστως: Άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων και των μεταναστών, όχι εσωστρέφεια και οργανωτικές αντιπαραθέσεις, σύγκλιση, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις, τον Ιούλιο Πανελλαδικού σώματος που θα απολογίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και θα προετοιμάσει Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τον Οκτώβριο με αποκλειστικό θέμα τη «συριζοποίηση» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την οργάνωση του ως πολιτικού χώρου και την εκλογή συλλογικής ηγεσίας.

3) Πιστεύουμε ότι η συγκέντρωση που καλείται τη Δευτέρα 22/6/2009 έξω από τα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εντείνει την πόλωση και δεν έχει σχέση με την κουλτούρα και την παράδοση της ριζοσπαστικής Αριστεράς που είναι ξένες με τον αρχηγισμό και το μεσσιανισμό.

Ομάδα Ρόζα

20/6/2009

15 comments:

Anonymous said...

Ο Ψαριανός ακούει;

Πότε θα μιλήσει;

Κόκκινη Πιπεριά said...

Μίλησε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. δες στο www.avgi.gr

Ποντος και Αριστερά said...

-----------------------------------------
Να σ' ενημερώσω για μια εκδήλωση που αφαρά πρωτίστως την αντισταλινική Αριστερά

---------------------------------------------


29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΟΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ


Στις 13 Ιουνίου συμπληρώνονται 60 χρόνια από τις βίαιες μετακινήσεις του ελληνικού πληθυσμού του Καυκάσου στην Κεντρική Ασία. Η σκληρή αυτή μεταχείριση που επιφύλαξε ο σταλινισμός στις ελληνικές κοινότητες, κατάστρεψε τη σημαντική ελληνική παρουσία στην περιοχή. Κατάστρεψε όλες τις ελληνικές δομές και μεταξύ τους και τον ελληνικό σοβιετικό πολιτισμό που είχε δημιουργηθεί το Μεσοπόλεμο.

Μ’ αφορμή αυτή τη θλιβερή επέτειο της νεοελληνικής ιστορίας, ο ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) διοργανώνει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Διάδοσης και Διατήρησης Ποντιακή Κουλτούρας – Εστία Ποντίων «Ο Φάρος», Μεγάλου Αλεξάνδρου 169, Αγία Βαρβάρα Αττικής, τηλ. 6972429362.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
-έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων,
-προβολή ντοκυμαντέρ για τις σταλινικές διώξεις,
-επιστημονικό συμπόσιο.
-κατάθεση μαρτυριών.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Α) 6.00 μ.μ. Έναρξη με προβολή των ντοκιμαντέρ

-«Γράμμα στη μητέρα-πατρίδα» του Τάσου Ψαρρά και
-«Στα σταλινικά στρατόπεδα συγκέντρωσης» των Παπαχελά-Τέλογλου

Β) 8.30 μ.μ. Επιστημονικό Συμπόσιο

Συμμετέχουν:

-Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός-συγγραφέας, «Η διαμόρφωση του ελληνικού σοβιετικού πολιτισμού κατά το Μεσοπόλεμο στην ΕΣΣΔ»

-Ιβάν Τζουχά, ερευνητής-συγγραφέας, «Οι εκτοπίσεις του ‘49 στην Κεντρική Ασία μέσα από τα σοβιετικά αρχεία»

-Δημήτρης Καταϊφτσής, ιστορικός, «Οι εκτοπίσεις του ’49 στην Κεντρική Ασία μέσα από τα αρχεία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών»

-Βασίλης Τσενκελίδης, ιστορικός, «Οι συνέπειες των σταλινικών διώξεων στις ελληνικές παροικίες της Σοβιετικής Ένωσης»

Θα συντονίσει ο Γιάννης Σαββίδης, πρόεδρος του ΣΠΟΣ ν. Ελλάδας και Νήσων


Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση μαρτυριών εκτοπισμένων.

nikodimos said...

η ομαδα Ροζα, τι ακριβως ειναι? Γιατι εψαξα στο google και το site του ΣΥΡΙΖΑ και δε βρηκα καποιο λινκ. Αν δεν κανω λαθος τη δημιουργησαν καποια μελη του Δικτυου? τα υπολοιπα μελη του Δικτυου δηλαδη διαφωνουσαν με τη συμμετοχη στο ΣΥΡΙΖΑ?

Κόκκινη Πιπεριά said...

Νικόδημε όντως η ομάδα Ρόζα δημιουργήθηκε από κάποια μέλη του Δικτύου. Τα υπόλοιπα δεν ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό που λέμε κεντρική πολιτική

Anonymous said...

Καλή σου μέρα από την Κύπρο

Ο Κύριος Λαφαζάνης μίλησε σε ημερίδα στην Κύπρο με τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο με θέμα Η Κύπρος σε παγίδα όπου τάχθηκε κατάφορα εναντίον των λύσεων - σχεδίων τύπου ΑΝΑΝ που συζητιούνταιτώρα στις συνομιλίες.

Απο Κύπρο είμαι και είχα την εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ανοικτά το ναικαι το τί πρόκειτε να σερβιριστεί σύντομα με τις διάφορες παραλλαγές του

Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει για την ΕΠΙΣΗΜΗ θέση του κόμματος και να μου υποδείξει αν αυτοί που διαφώνησαν αποτελούν κάποια άλλη ομάδα-συνιστώσα-πολιτική ένωση κλπ που συμμετέχει στην δομή του κόμματος;

Ευχαριστώ

(Αν και έχω αρκετές και ίσως ριζικές διαφωνίες στον τρόπο αντίληψης σε ποικίλα θέματα)

παρακολουθώ το ιστολόγιο και παρατηρώ μια σωστή αριστερή άποψη για το Κυπριακό και σας πιστώνω για αυτό με την τακτική ανάγνωση και επίσκεψη του ιστολογίου εδώ και 2 χρόνια.

Επίσης από τις αναρτήσεις δεν σε θεωρώ κομματικό αλλά άνθρωπο με άποψη που βρίσκεται κοντά σε συγκεκριμένη ιδεολογία μη έγκλειστος σε συγκεκριμένες προσεγγίσεις.

Για αυτό αισθάνθηκα την άνεση να αναρτήσω εδώ τα ερωτήματα μου


Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί μου δεν αποσκοπούν να πλήξουν κανένα και τίποτα και δεν έχω πρόβλημα αν κριθούν προσβλητικά να μην εμφανιστούν παρόλο που μια απάντηση άμεση η έμμεση θα την ήθελα ειδικότερα για την στάση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό που δεν συνάδει με την επίσημη γραμμή


Καλή συνέχεια και καλή μέρα σε όλους

ΣΠΙΘΑΣ said...

Την ανακάλεσε την παραίτηση, Μάκη.
Λοιπόν;
Αυτά που κατελόγισε στην ηγεσία και στις παρέες, πάνε περίπατο και για Σεμπτέβριο;

Ας στηρίξει την Ανασύνθεση, ας στηρίξει την Ανασύνταξη, την Αναδιάταξη.
Ας στηρίξει και την Αννα Φόνσου και ότι θέλει.

Παρέμεινε, τελικά; Παρέμεινε.

Λοιπόν, ας κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο κι'ας εγγυηθεί, ότι δεν θα ξανασυμβούν αυτά που κατήγγειλλε.

Δεν ξέρω τι θα εγγυηθεί. Ας εγγυηθεί και ας στηρίξει, ότι θέλει.

Εκείνο που δεν πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει τα ίδια και να ανέχεται παρόμοιες καταστάσεις από μια παρέα που φέρεται ανώριμα και ανόητα
(αυτός το είπε)

Αλλιώς, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε...

Anonymous said...

ο ΣΥΝ το 2004 πηρε θεση υπερ του σχεδιου ΑΝΑΝ.

ΣΠΙΘΑΣ said...

@ Ανώνυμε
Εγώ από την πλευρά μου, ( αν επιτρέπει η Κόκκινη πιπεριά) έχω να σου δώσω την τελευταία επίσημη δήλωση.από τον ΣΥΝ.

22/04/2009
Δήλωση Γιάννη Μπαλάφα, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ, για τη συνάντηση Χριστόφια-Καραμανλή

Αμέσως μετά τη συνάντηση Χριστόφια-Καραμανλή και τις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, τόσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, όσο και για τις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με την Τουρκία, αλλά και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών, καθώς και οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που δόθηκαν, αναδεικνύουν, για άλλη μια φορά, τις δυσκολίες που υπάρχουν στη σταθερή προσπάθεια της κυπριακής ηγεσίας για την επανένωση του νησιού, στη βάση μιας διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θέση των χωρών τους για υποστήριξη της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., μέσα από την κάλυψη από τουρκικής πλευράς των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την ενταξιακή πορεία, ιδιαίτερα αυτών που έχουν σχέση με τη στάση της Άγκυρας απέναντι στη Λευκωσία.

Χωρίς να υποτιμούνται οι δυσκολίες, αλλά και απαράδεκτες συμπεριφορές της τουρκικής πλευράς, οι δύο χώρες πρέπει να μείνουν σταθερές στη θετική τους στάση ως προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Παράλληλα, θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση απαιτείται από ελληνικής πλευράς η αποφασιστική στήριξη και συμπαράσταση προς τον κυπριακό λαό και την ηγεσία του».

To Γραφείο Τύπου

Από εκεί και πέρα μπορείς να δείς από το αρχείο του ΣΥΝ ( Τμήμα εξωτερικής πολιτικής) ή άρθρα από το αρχείο των συνιστωσών.
Η ανανεωτική πτέρυγα έχει κεφάλαιο "Κυπριακό".

Έλπίζω να μην παρεξηγηθώ για την παέμβαση, σύντροφοι.

Unknown said...

Φίλε Μάκη κατάλαβες γιατί στην Αριστερά που υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε δεν μενει χρόνος ν'αγωνισθούμε για οσα πιστεύουμε? γιτί δεν μας εμπιστεύται ο εργαζόμενος? Τα ερωτήματα ερχονται και ερχόταν βροχή και μεις το μόνο που κάναμε ηταν να κρατάμε ομπρέλα,μη βραχούμε.Το γνωρίζεις πως μου εισαι ιδιαίτερα συμπαθής οφείλω να ομολογήσω πως εκτιμω την αγωνία σου,αλλά συμμερίζομαι τις θεσεις του Σπίθα

Anonymous said...

Απο το θανατο του Αντωνη Μπριλακη εχει να εμφανιστει παληκαρι στην αριστερα.
Οι σημερινοι αριστεροι ειναι για τον ασβεστη,
Το προβλημα σε ολη την αριστερα ειναι η ιδεολογια της.
ειτε εντος ΕΕ ειτε εκτος ΕΕ.

ειναι ξεπερασμενη

εχει αφελληνισθει

Anonymous said...

Δηλαδή για να καταλάβω, τον Ψαριανό δεν τον θεωρείς παλληκάρι;

Ακόμα να πάρει θέση.

giannis said...

Ανωνυμε απο Κυπρο, ο ΣΥΝ σαν επισημη θεση ηταν υπερ του σχεδιου Αναν, αλλα καποια μελη του (οπως Λαφαζανης, Αλαβανος που δεν ειχε γινει ακομα προεδρος το 2004, κτλ) κατα. Οσον αφορα τις υπολοιπες σημερινες συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφια ηταν κατα του σχεδιου Αναν. Γενικα στο ΣΥΡΙΖΑ, υπαρχει διχογνωμια στο εσωτερικο του στα λεγομενα εθνικα θεματα.

Anonymous said...

http://omadarozasyriza.wordpress.com/

Anonymous said...

gianni

ευχαριστώ με κάλυψες