Friday, May 15, 2009

Last Drive on the road again...



ΕΔΩ ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ LAST DRIVE. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ GAGARIN...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ LAST DIVE στην σημερινή "ΕΛευθεροτυπία" και τον Κώστα Αναστασόπουλο:
Βρέθηκαν ξανά ως μπάντα δύο χρόνια πριν. Εδωσαν συναυλίες, κυκλοφόρησαν έναν λάιβ δίσκο και τώρα παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά, «Heavy Liquid». Λίγο πριν σταθούν στη σκηνή του Gagarin, σήμερα και αύριο, ο τραγουδιστής Alex Κ και ο ντράμερ Chris ΒΙ των «Last Drive» μας μίλησαν για την πορεία τους.

* Για τον νέο δίσκο: «Περιλαμβάνει επιρροές από όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί. Αποτυπώνει τη φάση που βρισκόμαστε τώρα ως μουσικοί. Δεν θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε τους παλιούς εαυτούς μας ούτε να υποκριθούμε ότι από εκείνες τις μέρες δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ροκ θόρυβος υπάρχει στο "Heavy Liquid", αλλά τώρα είναι πιο "στοχευμένος". Παλιότερα η κατάσταση εκτροχιαζόταν πιο εύκολα. Η αίσθηση του χρόνου σε κάνει πιο λιτό».

** Για την εξέλιξή τους: «Ο τίτλος είναι από ένα κόμικς του Paul Pope. Ο δίσκος σχηματιζόταν σαν ένα παζλ στην πορεία. Το concept του είναι το τυχαίο και η ανατροπή. Οταν κάναμε την επανεμφάνισή μας το 2007, δεν είχαμε τέτοιο σκοπό. Μας είχαν απορροφήσει οι στιγμές που σμίξαμε με τους ανθρώπους. Μετά τα live άρχισαν να έρχονται τα καινούργια κομμάτια, που αποτέλεσαν κίνητρο για να συνεχίσουμε. Η ώθηση που μας έδωσε ο κόσμος ήταν απίστευτη. Στις συναυλίες μας βλέπουμε από εικοσάχρονα παιδιά μέχρι σαραντάρηδες, όπως όταν ξεκινούσαμε. Το ροκ εν ρολ έχει σχέση με την ικανότητά σου να διαχειρίζεσαι με θετικό, τελικά, τρόπο την προσωπική σου αποκάλυψη, ανεξάρτητα από ηλικία».

* Για τις επιρροές: «Από τη στιγμή που ξαναβρεθήκαμε στο στούντιο και τη σκηνή, ήταν φανερό πως δεν θα ήταν μια στείρα επανένωση. Σημαντικά γεγονότα στις ζωές μας, αλλά και στην καθημερινότητα, καθώς επίσης και μουσικές επιρροές που συσσωρεύονταν όλα αυτά τα χρόνια, έπρεπε να βρουν μια διέξοδο. Το συγκρότημα ήταν πάντα ο βασικός τρόπος εξωτερίκευσης όλων αυτών των συναισθημάτων. Το γεγονός ότι η τελευταία χρονική περίοδος ήταν πλούσια σε ερεθίσματα (γεγονότα Δεκέμβρη - οικονομική κρίση με όλα τα επακόλουθα), μας έδωσε αφορμή να τοποθετηθούμε πάνω σε διάφορα ζητήματα. Σχεδόν όλα τα κομμάτια του cd έχουν χτιστεί πάνω σε αυτή την περιρρέουσα κατάσταση».

** Για την ανεξαρτησία: «Κυκλοφορούμε τον δίσκο στη δική μας ανεξάρτητη δισκογραφική. Πιστεύουμε στην αυτοδιαχείριση και δεν χρειαζόμαστε κανέναν νταβατζή πάνω από το κεφάλι μας. Οι πολυεθνικές στην εποχή του Διαδικτύου δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα σε ένα underground γκρουπ, που να μην μπορεί να το κάνει μόνο του. Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι έχει φτάσει το τέλος της μουσικής βιομηχανίας, όπως την ξέραμε. Ετσι οι πολυεθνικές αναζητούν άλλους τρόπους για να μη χάσουν τα οικονομικά τους οφέλη. Δημιουργούν νέες αγορές, όπως τα ringtones, ή επανακυκλοφορούν το παλιό τους κατάλογο σε εκδόσεις-"αρπαχτές", όπως special /remastered editions, που ελάχιστες φορές έχουν λόγο ύπαρξης. Βασικός στόχος είναι το πορτοφόλι του καταναλωτή».

** Για τις συναυλίες: «Οσο ικανοποιημένος και να είσαι από έναν δίσκο, η ουσιαστική στιγμή της επαφής, η στιγμή που τα κομμάτια "πυροδοτούνται", είναι οι ζωντανές εμφανίσεις. Ειδικά όταν βρίσκεσαι στη σκηνή με τους ανθρώπους που ξεκίνησες να παίζεις μουσική, τους συντρόφους σου σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, πολλά μαγικά πράγματα συμβαίνουν, αβίαστα και φυσικά».

** Για τη σκηνή: «Είμαστε στο σημείο που αλλάζει η κατάσταση για όσους ασχολούνται με την "ξενόγλωσση" μουσική στην Ελλάδα. Αργά, αλλά σταθερά γκρεμίζεται το παλιό status quo, που στάθηκε τροχοπέδη τόσα χρόνια για όλους μας. Υπάρχει τώρα μια φουρνιά συγκροτημάτων, που έχουν όλες εκείνες τις προοπτικές για να κάνουν τη διαφορά. Το μόνο που τους λέμε είναι "Brothers and sisters, keep your dreams burning forever!"».

* Εναρξη 9.00 μ.μ. - Είσοδος 15 ευρώ. Μαζί τους παίζουν την Παρασκευή οι Dustbowl και το Σάββατο οι Rockin Bones.

3 comments:

Κόκκινη Πιπεριά said...

Μοναδική συναυλία τη Παρασκευή. Επαιξαν σχεδόν τρεις ώρες. αταιγιστικός ρυθμός, τρομερό ροκ εν ρολ. Οσοι προλαβαίνετε να πάτε απόψε Σάββατο. Οι Drive είναι σε τρομερή κατάσταση...

Unknown said...

Eπειδή δεν μπόρεσα λόγω ίωσης που με ταλαιπωρεί...σε παρακαλώ την τεταρτη στο nova sport fm να παίξεις απο το νέο τους cd.

Γιάννης απο Ζάκυνθο η αλλιώς το παιδί της πλατείας...


Ελπίζω να έλαβες το e-mail που σου έστειλα, ελπίζω αν βρείς χρόνο να απαντήσεις

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ναι ρε Γιάννη θα παίξω. Αν μπορέσω όλο το cd θα ακούσεις. Πάντως και στο my spaces των Last Drive έχει κάποια νέα τραγούδια.

Για το μέιλ πρέπει αν σου πω ότι στον πυρήνα της σκεψης σου συμφωνώ. Αλλά νομίζ ότι την οργή μας πρέπει να την διαχειριζόμαστε δημιουργικά. Ακόμα και στις ευρωεκλογές. Ας πουμε μπορούμε να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς...