Monday, September 29, 2008

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας


Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Σοσιαλιστικών Μελετών (Πανεπιστημίου 16) ευρεία συνάντηση πολιτών από όλη την Ελλάδα, με αντικείμενο την δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης. Την συζήτηση συντόνισαν τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Μελέτης Μελετόπουλος, Νίκος Ράπτης, Γιάννης Σακιώτης. Διαπιστώθηκε ομόφωνα η απαξίωση των σημερινών πολιτικών σχημάτων και η ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος που ιδεολογικά θα κινείται στο χώρο του κέντρου, με ριζοσπαστικό, κοινωνικό, εκσυγχρονιστικό, φιλελεύθερο, και οικολογικό χαρακτήρα.

Η κίνηση απορρίπτει την «ανακύκλωση» γνωστών προσώπων του σημερινού πολιτικού σκηνικού και στηρίζεται αποκλειστικά σε πολίτες. Η λειτουργία της βασίζεται στην συνεχή και ενεργό συμμετοχή των μελών, και όχι στις συνήθεις γραφειοκρατικές δομές των σημερινών κομμάτων.

Η κίνηση προχώρησε στη σύσταση θεματικών ομάδων εργασίας, που θα προετοιμάσουν τις προγραμματικές θέσεις και το οργανωτικό σχήμα του νέου κόμματος, στην κατεύθυνση των μεγάλων και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα και της κατάρτισης ολοκληρωμένων και τεχνικά τεκμηριωμένων προτάσεων διακυβέρνησης.
Αμέσως μόλις αυτο-οργανωθούν οι ομάδες εργασίας, θα δοθούν στη δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούν τα μέλη των ομάδων, τον τρόπο δουλειάς, ο οποίος θα είναι ανοιχτός μέσα από διαλογικές διαδικτυακές διεργασίες και το οργανωτικό μοντέλο εν όψει της ιδρυτικής διάσκεψης του νέου κόμματος, η οποία τοποθετείται στον Ιανουάριο του 2009.
Τέλος, αποφασίστηκε η πρώτη συμμετοχή του νέου κόμματος σε εκλογική διαδικασία να είναι στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009.


3 comments:

ange-ta said...

Μελετόπουλος, Νίκος Ράπτης, θέλουν να κάνουν κόμμα αυτοί;;

Τι καινούργιο έχουν να μς πουν;;

Anonymous said...

"...ιδεολογικά θα κινείται στο χώρο του κέντρου, με ριζοσπαστικό, κοινωνικό, εκσυγχρονιστικό, φιλελεύθερο, και οικολογικό χαρακτήρα..."

->Ριζοσπάστικώς... κεντρώοι (το να δηλώνεις "κεντρώος" πάντα αρέσει στο Ελλάντα (κι ο κ. Παπαθεμελής έτσι αυτοπροσδιορίσθηκε στο περυσινό debate...)
-> Φυσικά, έχει και "κοινωνικό" χαρακτήρα (οι κοινωνικές ευαισθησίες επίσης τραβάνε... Πάλι καλά που δεν εδήλωσαν σοσιαλισταί...)
->Αλλά, πως; εμ βέβαια... δεν είναι σοσιαλησταί! Είναι εκσυγχρονισταί και... και... φιλελεύθεροι! (Α, ρε κατακαϋμένη Φιλελεύθερη Συμμαχία...)
->Και φυσικά, πάνω απ' όλα Οικολόγοι! (Αυτό πάντα πουλάει. Garantie).

Αληθεύει πως συμπαίζουν Ν. Δήμου με Κ. Κόλμερ;;;

Αντε και εις ανώτερα...

Anonymous said...

αυτόν τον κόλμερ τον έχω πετύχει με τον χούντα στο χαι τσάνελ σε μια cult εκπομπή να λέει οτι οι εργαζόμενοι έχουν πιεί το αίμα των επιχειρηματιών που δεν τα βγάζουν πέρα....
Νομίζω οτι το εγχείρημα θα λέγεται κ.κ.ε(καπιταλιστικό κόμμα ελλάδας)
θοδωρής απο κουκάκι