Friday, June 27, 2008

Το ΚΚΕ για τους μετανάστες

Αρχίζουν σήμερα στο πάρκο «ΦΙΞ» (Πατησίων 307) το 8ο Τριήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν κάθε μέρα στις 8 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν κοινότητες, σύλλογοι μεταναστών και προσφύγων, καθώς και άλλοι μαζικοί φορείς, θα γίνουν οι παρακάτω συζητήσεις:
Παρασκευή 27 Ιούνη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι Ελληνες εργαζόμενοι, για το πώς πρέπει να οργανωθεί ο κοινός τους αγώνας, για την ανάγκη να δυναμώσουν τα συνδικάτα. Την εισήγηση θα κάνει ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σάββατο 28 Ιούνη, για την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και την αντιμεταναστευτική της πολιτική. Την εισήγηση θα κάνει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Κυριακή 29 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος, όπως και περίπτερα των συλλόγων μεταναστών, άλλων μαζικών φορέων, καθώς και του ΚΚΕ. Και τις τρεις μέρες θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σχόλιο "Πιπεριάς": Το φετινό τριήμερο έρχεται σε μια εποχή που το ΚΚΕ βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των ξένων εργατών. Μην ξεχνάτε τι έγινε στη Μανωλάδα και την καθοριστική παρέμβαση που είχε το ΚΚΕ στον αγώνα των εργατών γης για καλύτερα μεροκάματα.

3 comments:

Anonymous said...

Φέτος για πρώτη χρονιά και στη Θεσσαλονίκη: 3/7, Αγ. Βενιζέλου,8 μ.μ.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Πάντα τέτοια. Και του χρόνου σ' όλη την Ελλάδα

AVGI M. PLATSI said...

Αν και το ΚΚΕ δεν "κραυγάζει" τις θέσεις του για τους μετανάστες και τα προβλήματά τους, ωστόσο βρίσκεται έμπρακτα κοντά τους. Ακριβώς όπως φέτος, με την υπόθεση της Ν. Μανωλάδας - και μακάρι όλη η Αριστερά να σταθεί κάποια στιγμή ενωμένη εξίσου στο πλευρό (και όχι επικεφαλής με το στανιό) των μεταναστών και των ντόπιων εργαζομένων. Είναι η κίνηση που όλοι περιμένουμε και θα παλέψουμε ώς το τέλος γι' αυτήν.