Monday, June 30, 2008

Αυτή τη φορά... δεν πέρασαν!


Ευτυχώς δεν δικαιώθηκε ο... Λίνεκερ! Η Ισπανία νίκησε με 1-0 την Γερμανία χάρη στο πανέμορφο γκολ του Τόρες στο 33' και κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της, ύστερα από 44 ολόκληρα χρόνια. Ηταν η "εκδίκηση" του καλού ποδοσφαίρου κόντρα στο "αντι-ποδόσφαιρο" των Γερμανών (και συναφών άλλων τύπου Ρεχάγκελ...). Αυτή τη φορά δεν πέρασαν!

14 comments:

Yannis Zabetakis said...

πολύ σωστά!
ούτε χθες πέρασαν και ...θα αργήσουν πολύ να ξαναπεράσουν...αν παίζουν έτσι κάτι άμπαλοι τύποι και κακοί άνθρωποι τύπου ballack...
είναι τυχαίο που παίζει με το ...13;;;

οεο

Svejk said...

για μια άποψη περί ποδοσφαίρου και αριστεράς, σου επισημαίνω το ποστ στο kalosstratiotis.blogspot.com.
Τλμ.

Anonymous said...

Ρε Κόκκινη Πιπεριά,

η Εθνική Ομάδα της Γερμανίας είναι ΣΥΜΒΟΛΟ... Η εθνική Ισπανίας είναι αστεία ιστορία. Ξέρεις τι μου τι σπάει; Ότι η κατάντια του αθλητικού τύπου για άλλη μια φορά φάνηκε από την κατάχρηση της ρήσης του Λίνεκερ. Όσοι είμαι γνήσιοι Γερμανόφιλοι, είμαστε διότι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ κατά κανόνα χάνει και τις περισσότερες φορές το σκορ ανατρέπεται εις βάρος της. Αλλά καλλιεργεί και λειτουργεί με ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ο αθλητικός τύπος ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί οι θεράποντές του είναι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ (απολαμβάνουν πολλά έχοντας τόση μέτρια έως κακή κατάρτιση) και χαρακτηρίζονται από μια γυφτολαϊκουριά.
Δε μου λες, από πού ως πού "πάντσερ" ο Λαμ; Παλαιότερα ο Χέσλερ; Ο Όλαφ Τον; Ο Γκερντ Μίλερ; Τόση πενία, τόση αηδία, τόσο έξος και χολή; Δεν ξέχασες τον Ρεχάγκελ ούτε αυτή τη στιγμή, Μάκη, σε σημείο να ανησυχώ, τόσα χρόνια που ακούω τις εκπομπές σου να αναρωτιέμαι ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ; Μπορείς να είσαι ΟΣΟ σκατόψυχος θες. Αριστερός είσαι.
Δυο ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ μοναχά για τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Γερμανία είναι όσοι γοητεύονται όχι διότι νικάνε, αλλά γιατί τους εξιτάρει το "όλοι σας και μόνοι μας" που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των Γερμανών. Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση οι περισσότεροι κοιτούν ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ θα σταματήσει τη Γερμανία και έπειτα ποια θα το πάρει. Θυμίζω: Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Δανία, Βουλγαρία, Κροατία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Τσεχία. Ο μισός Πλανήτης για να κερδίσει τη... ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Η ρήση του Λίνεκερ που ΤΟΣΗ ΚΑΚΗ χρήση έκανε το συνάφι σου (ειρήσδω εν παρόδω, βρε Μάκη μου, τι σόι αριστερός του γλυκού νερού είσαι συ που ΠΟΤΕ δεν σχολιάζεις τα κακώς κείμενα του γυφτο-συναφιού σου) είναι μια ΜΠΟΥΡΔΑ. Πρώτα πρώτα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήδη σε ηλικία 15 ο υπογράφων είχε κατανόησει ότι υποστηρίζοντας τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ θα είχε περισσότερες πίκρες και απογοητεύσεις παρά νίκες, διότι είχε χάσει δύο συνεχόμενους τελικούς Π.Κ. (1982, 1986). Από κει και πέρα: Η Μπάγερν έχασε από Πόρτο με 2-1 στο Πράτερ της Βιέννης με 2 γκολ των Πορτογάλων στο τελευταίο 10λεπτο, και ενώ η Μπάγερν προηγήθηκε στον τελικό του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ το 87. Η Γερμανία προηγήθηκε 1-0 αλλά έχασε με 2-1 από την Ολλανδία (παρεμπιπτόντως, το πέναλτι της ισοφάρισης ΔΕΝ έγινε ποτέ, αλλά οι γραικο-γραικύλοι θα τα πουν;) στην έδρα της. Η Μπάγερν έχασε όπως έχασε από τη Μάντσεστερ. Η Γερμανία έχασε 2-1 αν και προηγήθηκε από τη Βουλγαρία στο Μουντιάλ το 94. Το 2004 έχασε η Γερμανία από τη δεύτερη ομάδα της Τσεχίας.
Κι άλλα παραδείγματα ουκ έστιν αριθμός.
Θα έλεγε κανείς ότι τα ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ που κατεξοχήν απευθύνονται σε ΗΛΙΘΙΟΥΣ (είτε αυτοί είναι εκείνοι που τα χρησιμοποιούν είτε σε αυτούς που απευθύνονται) τα σχετικά με τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Αλλά χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Γιατί άραγε; Πέρα από την πνευματική πενία εκείνων που τα χρησιμοποιούν τι άλλο κρύβεται; Η εμπάθεια;
Μήπως η γιαγιά εκείνου που τα χρησιμοποιεί και βγάζει μένος για τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ (και είναι πολλοί!) για μια φούχτα καραμέλες έλεγε απέξω την Έρικα;
Αναρωτιέμαι...
Εσύ ξεπέρασες κάθε όριο, υποστηρίζοντας τον πιο φασιστικό λαό της ΕΥΡΩΠΗΣ (τιμή τους και καμάρι τους ΒΕΒΑΙΑ) που είναι οι Ισπανοί. Δε πα να πηδιέται η Βασκωνία, ο Βασιλιάς και η Σοφία να ναι καλά...
Τέτοια σύγχυση, Μάκη μου. Αλλά ξέχασα, εσύ είσαι με τους Άγγλους που πήδησαν την Αριστερά ασάλιωτα και με καμάρι. Α, σόρι, Ινδοί Γκούργκας ήταν, Μάκη μου, εκείνοι που ΣΑΣ πήδηξαν, λάθος μου μεγάλο.
Με συγχωρείς, ε;

Υπόψη, το ότι ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ πού κολλάει;
Ο Φράνκο τους πήρε μέτρα για κοστούμι... ασάλιωτα... Ποιοι ΔΕΝ πέρασαν τελικά; Διότι το πολύ γαρ της θλίψεως γεννά ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ...
Να δω ποιος θα σταματήσει την GERMANIA το 2010. Κάποια ομάδα θα βρεθεί, αλλά λίγο με νοιάζει...
Η ομάδα των γκέι, των εναλλακτικών και του κάθε πικραμένου η Ολλανδία πού πήγε;
Η Ρωσία, με τη μεγάλη παραγωγή πορνών, πού πήγε;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, UBER ALLES!

Anonymous said...

Ρε παιδιά, γιατί μπερδεύετε τόσο τα πράγματα; Τι σχέση έχει η νίκη των Ισπανών με τον Ισπανικό εμφύλιο;! Θα τρελαθούμε τελείως;

Και γιατί η Γερμανική ομάδα είναι ''σύμβολο'';! Τίνος πράγματος ''σύμβολο''; Της Γερμανικής κουλτούρας; Της Γερμανικής τεχνολογίας; Του Γερμανικού ναζισμού; 'Η μήπως της Γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας της Ρόζας; Γιά συνέλθετε! Αμφότεροι!

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ρε Μύστη η Εθνική Γερμανάις είναι μια μαλακισμένη ποδοσφαιρική ομάσδα. Σου απαντώ στο ύφος σου όπως καταλαβαίνεις. Για τον Ρεχάγκελ μην λέμε τα ίδια συνέχεια. Πρόκειται για έναν παρωχημένο, συνταξιούχο προπονητή που έχει βρει κάτι κορόιδα στην Ελλάδα (σαν και εσένα ας πούμε...) και εισπράτει 1 εκατομμύριο ευρώ το μήννα χωρίς να παρουσιάζει το παραμικρό έργο. Ασε που τον "γλέντησαν" οι Λάνγκεμπεργκ, Αραγονιές και Χίντινγκ. Κλείνω την παρένθεση. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις έτσι.λ Η Ισπανία ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα και νίκησε δίακια. Η δε Γερμανία είναι τυχερή πυο δεν εισέπραξε καμιά τριάρα. Ολα τα άλλα είναι λόγια. Οσ για τα περί φασιστικού λαού. Εγώ ξέρω ότι οι ισπανοί πήραν τα όπλα ενάντια στον Φράνκο. Ξέρω ότι την τριετάι 1936 -39 στη γη της Ισπανίας γράφτηκε ένδοξες επαναστατικές σελίδες. Αντίθετα Μύστη μου, με ελα΄χιστες εξαιρέσεις, ο λαός της Γερμανάις φόραγε κόκκινα περιβραχιόνια με τι σβάστικα και έτρεχε στις ομιλές του παράφρονα Χίτλερ. Επαιρναν τους Εβραίους, τους κομμουνιστές, τους Τσιγγάνους και τους ομοφυλόφυλους για τα κρεματόρια και αυτοί σφύροζαν αδιάφορα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι σημερινοί Γερμανοί είναι νάζιστές. οχι βέβαια. Απλά μιλάμε για μπάλα.
Τώρα για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους αντιπαρέρχομαι. Αν έτσι νομίζεις τι να πω. Λυπάμαι.

Γειά χαρά...

Y.G. Χέστηκα γιοα τους Αγγλους και την Εθνική τους. Απλά μ' αρέσει το αγγλικό ποδόσφαιρο και στον χαβαλέ τους υποστηρίζω. Οπως και την Εθνική Ουρουγουάης... Εγώ βλέπεις σαν Αριστερός είμαι σχεδόν πάντα με τους χαμένους...

Anonymous said...

Αγαπητέ σύντροφε Μάκη κατ΄ αρχήν θέλω να μου συγχωρέσεις την ανωνυμία αλλά οι αντιπαραθέσεις μας δεν μου αρέσει να διαβάζονται από τα παιδιά μου, τα παιδιά τα δικά μας της Αριστεράς που σε διαβάζουν ενώ πολιτικά τα γαλουχούμε στο διεθνισμό και στα κινήματα.

Δευτερευόντως δεν μπορώ να γνωρίζω τη μεταξύ σας σχέση με το σχολιαστή @ μύστη και ίσως να έχω παρεξηγήσει ορισμένα πράγματα. Για τους λόγους αυτούς θα ήθελα να δείξεις κατανόηση σε ενδεχόμενες παρανοήσεις από πλευράς μου.

Η συγεκριμένη ανάρτηση που έχεις κάνει θεωρώ ότι εγείρει και πολιτικό θέμα και δεν θα είχα καμία αντίρρηση εάν αυτό αφορούσε σε μη ποδοσφαιριστές (αν αφορούσε ας πούμε σε παράγοντες κλπ). Επίσης βλέπω ότι η παράξενη εμμονή σου στο ζήτημα του Ρεχάγκελ εξακολουθεί.

Σύντροφε Μάκη, πιστεύω πως τέτοιες οπτικές δεν μας τιμούν. Αλλά κι αν το θέλεις η Γερμανία είναι σήμερα είναι η ΕΝΩΜΕΝΗ Γερμανία και περιλαμβάνει παιδιά του σοσιαλισμού (όπως κι αν ήταν αυτός).

Η Γερμανία είναι η πατρίδα του Αντρέα Μπάαντερ και της Ούρλικε Μάινχοφ. Είναι η χώρα που μας χάρισε τον Μπ. Μπρεχτ και χιλιάδες αγωνιστές που πέθαναν μαζί με τους ΕΒραίους, τους ομοφυλόφιλους και τους Τσιγγάνους στα χιτλερικα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Χωρίς να αμφισβητώ την ιστορία του ισπανικού κινήματος (που κράτησε όμως τον Φράνκο 30+ χρόνια στην εξουσία) θέλω να σου γράψω πως οι φράσεις "δεν πέρασε" συνοδευόμενες από το συγεκριμένο φωτογραφικό υλικό δεν συνάδουν με την αριστερή μας ιδεολογία.

Σύμφωνοι! Η Ισπανία έπαιξε καλύτερα και κέρδισε κόντρα στις διαθέσεις της ΕΕ και τον έρωτα Μέρκελ-Σαρκοζί και με τη βοήθεια βέβαια της Νότιας (φτωχής) ΕΕ (βλ. Ιταλό διαιτητή).

Σύμφωνοι! Ήταν καλύτεροι. Αλλά πώς ήταν καλύτεροι βρε Μάκη μου; Όπως η Ελλάδα το 2004. Συγκυριακά.

Τέλος πάντων με πίκρανε η ανάρτησή σου γιατί δεν θέλω να δεχθώ πώς εμείς, οι αριστεροί εννοώ, μπορούμε να εκφραζόμαστε έτσι για τους λαούς και το ποδόσφαιρο. Και περιμένω από σένα να το επανεξετάσεις

@ Μύστη: βγάζει πραγματικά οργή το σχόλιό σου και δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τον τρόπο που εκφράζεται. Ωστόσο όπως προανέφερα δεν ξέρω τη σχέση σας και δεν επεμβαίνω. Εκεί όμως που θα επέμβω είναι στη φράση σου: "Η Ρωσία, με τη μεγάλη παραγωγή πορνών.." η οποία πραγματικά υποτιμά τα όσα έχεις γράψει. Αν κρίνεις μια ομάδα από την εμπειρία σου με πόρνες τότε τι να πω... τα έχω χαμένα... Θεωρώ πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνεις τέτοια αναφορά όπως επίσης κι εκείνη περί γκέι. Γιατι μην ξεχνάς πως η πατρίδα που παράγει πόρνες κάποτε ξελάσπωσε τη δική μας που γεννούσε με τον ίδιο ρυθμό δωσίλογους.

@ yannis zabetakis: εννόησα καλά; Ο Ballack άμπαλος? Νομίζω ότι οι κρίσεις έχουν και κάποια όρια.. Γιατι όταν τον βλέπουν στην Τσέλσι σκίζονται που τον έχουν δικό τους οι αγγλολάτρεις.. Όσο για το 13.. είσαι τζογαδόρος;

Κόκκινη Πιπεριά said...

Αγαπητέ σύντροφε "ανώνυμε" νομίζω ότι αρκετοί έχουν χάσει το χιούμορ τους. Το ποστ αφορά το ποδόσφαιρο και μόνο αυτό! Το "Δεν πέρασαν" ήταν στη ποδοσφαιρκή του εκδοχή. Δυστυχώς αναγκάστηκα να απαντήσω πολιτικά στον Μύστη. Δεν αμφισβητώ όλα αυτά που γράφεις για τον Γερμανικό λαό. Μην τρελλαθούμε. Είναι πολύ σωστά. Απλά απάντησα στον Μύστη, γιατί έπρεπε να απαντήσω. Νομίζω ότι σε κάλυψα...

Anonymous said...

ΑΥΤΟΣ Ο ΦΡΑΝΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΤΑ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΏΣΤΑΓΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΕΚΤΟΣ Β΄Π.Π. (ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑ AZUL ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ).
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑΣΣΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ....

Yannis Zabetakis said...

ballack ...μέγας άμπαλος και λαλάκας!

τι άλλο να πω για το 13?

7 τρύπες έχουμε στο κεφάλι μας!
7 και τα χρώματα του ουράνιου τόξου!

κόκκινα φιλιά!

Κόκκινη Πιπεριά...

η ανθρώπινη βλακεία ...θα περάσει όμως!!!

Anonymous said...

Αγαπητέ, σύντροφε Μάκη
σε ευχαριστώ για την άπάντηση η οποία περισσότερο με ανακούφισε και για τη φιλοξενία.

@ yannis zabetakis: δεν πιστεύω ότι έχεις όρεξη να αναπτύξουμε τη θεωρία για τους πρώτους αριθμούς. Οπότε ας σου συμπληρώσω "κλισετζίδικα" ότι η ανθρώπινη βλακεία είναι επικίνδυνη και στις δύο περιπτώσεις
(α) όταν προέρχεται από έπιστήμονες (προφανώς αυτούς εννοούσε ο Αισντάιν αλλά σημαία το έκαναν σημαία για όλους οι μή έχοντες νου)
(β) όταν ξεστομίζεται από ανθρώπους που βαφτίζονται κόκκινοι αποκλειστικά και μόνο λόγω της σχέσης τους με το.. λιμάνι.

@ Ανώνυμε/η "Φρανκιστή": η εξυπνάδα ενός ανθρώπου φαίνεται και από τον τρόπο που μπορεί να διακρίνει το "καλό από το κακό". Αλλά τι να σου κάνω δύστυχε .. οι "κατσαπλιάδες" φάνηκαν επιεικείς μαζί σας. Κι όσο για τον πατερούλη καλό θα ήταν να σκεφτείς ότι το δικαίωμά σου στο ζωή το οφείλεις εν μέρει και σε αυτόν. Είτε για τη συμβολή του στην περάτωση του Πολέμου είτε γιατί δεν έδωσε και πολλή σημασία στους "κατσαπλιάδες" ώστε αυτοί να μην έχουν (πέραν της φρόνησης)και το χρόνο να φαρδύνουν τα πηγάδια...

Anonymous said...

Ωραίο κι αυτό! Το ''δεν πέρασαν'' λέει ο Μάκης ήταν στην ''ποδοσφαιρική του λογική''! Δηλαδή, κάνει μία ανάρτηση άλλα των αλλών, μπερδεύει τον φάντη με το ρετσινόλαδο και μετά λέει απλά:''Ήταν στην ποδοσφαιρική του λογική''! Και επιπλέον, ''μαλλώνει΄΄ και τον ανώνυμο φίλο που δεν κατάλαβε το χιούμορ!

Η ανάρτηση ήταν μιά ...παπαριά καμαρωτή! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια... Και φυσικά δεν είχε καθόλου χιουμοριστικό περιεχόμενο και στόχευση. Ήταν απλώς ένα ακόμα παράδειγμα, πόσο έχουν παρεξηγήσει το ποδόσφαιρο μερικοί αριστεροί. Τόσο πολύ, ώστε να το συγχέουν με ταξικές συγκρούσεις, προλεταριακές επαναστάσεις και εφόδους στον ουρανό! Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχές το Νέον Έτος!

Anonymous said...

ΦΙΛΕ 12:35.
ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ.
ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ "ΕΜΦΥΛΙΟΥ" ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ Η ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΣΤΟ) ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΦΤΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Anonymous said...

Άνοιξε μία ωραία κουβέντα.
Μύστη πότε ακριβώς οι Άγγλοι πήδησαν την Αριστερά;
Κατά την διάρκεια της εθνικής αντίστασης, στον εμφύλιο ή μήπως το 55-60 στην Κύπρο (το ΑΚΕΛ τρελλάθηκε στην αντίσταση).
Άσε που σήμερα ότι αντεθνική θέση έχουν ΗΠΑ και Μ. Βρετανία (Αναν, Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά) υιοθετείται μετά μανίας από τους Συριζαίους.

Anonymous said...

Φίλε/η Ανώνυμε μόλις μετά τετραλέπτου (12:39) η απάντησή μου που περιλάμβανε υδάτινες πηγές (κοινώς πηγάδια)ήταν αντίστοιχη με τη δική σου φρασεολογία περί "κατσαπλιάδων" και στο μόνο που αποσκοπούσε ήταν να αναδείξει πόσο "μικραίνουμε" χρησιμοποιώντας τέτοιες εκφράσεις. Επειδή όμως δεν εννόησες, σου απαντώ και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο θέτεις εισαγωγικά στη λέξη εμφύλιο. Προφανώς θα έχεις τους λόγους σου. Εάν ο εθνικός σπαραγμός μπορεί να μελετηθεί με την ποσότητα αίματος με την οποία έβαψαν τα χέρια τους οι αντιμαχόμενες παρατάξεις τότε ίσως να χρειαστείς ιατρικές ή μανικιουριστικές συμβουλές. Δεν νομίζω πως έχει νόημα να συζητήσουμε κάτι άλλο.

Υ.Γ.: Αν και δεν το συνηθίζω φίλε/η Ανώνυμε (12:49) να απαντώ σε ερωτήσεις που απευθύνονται σε άλλους θέλω να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου ότι Αριστερά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ. Μην πέφτεις στην παγίδα των ΜΜΕ. Επίσης θα μπορούσες να μην "έριχνες" την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα ερώτησή σου με τη λέξη ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Μέλη του Σύριζα είναι δεν έχτισαν δα και πόλη...