Monday, June 16, 2008

Βήμα-βήμα η στήριξη...

Είναι πραγματικά πολύ... ωραίος ο αγώνας που κάνει το "Βήμα" (και από κοντά και η Αυγή!!!) υπέρ του Κ. Σημίτη. Οποιος διάβασε το Κυριακάτικο "Βήμα" (ΕΔΩ το βασικό Σημιτικό ρεπορτάζ) πραγματικά θα είδε σύσσωμο το "συγκρότημα" να προσπαθεί να στηρίξει τον Σημίτη και να απαξιώσεις ακόμα περισσότερο (πόσο άραγε;) τον Γ. Παπανδρέου. Ανάμεσα στα άρθρα αυτό που ξεχώρισε ήταν του Ριχάρδου Σωμερίτη που στο άρθρο έγραψε το εξής... απίθανο: "... Ο μόνος τελικά που εκφράζεται σοβαρά και προσεκτικά πάνω στα πιο σημαντικά θέματα (όπως προχθές για την Ευρώπη) αλλά του απαντούν με αυταρχικό θράσος είναι ο Κώστας Σημίτης. Κι αυτό τα λέει όλα: ναι, ο χρόνος και έτρεξε και τρέχει. Για όλους φυσικά. Αλλά ο ευρωπαίος άνθρωπος του εκσυγχρονισμού παραμένει σημείο αναφοράς...". Ναι σημείο αναφοράς όσων έχασαν τα χρήματά τους στο χρηματιστήριο. Σημείο αναφοράς του Νεονάκη, του Πάχτα, του Πανταγιά. Ναι ευρωπαίος άνθρωπος του εκσυχρονισμού, αλλά γιατί το 2004 το έσκασε σαν κυνηγημένος... λαγός; Είναι και αυτό... εκσυγχρονισμός;
Οσο για τον κύριο Δ. Ψυχογιό που υπογράφει ως Διόδωρος Κυψελιώτης έβαλε τίτλο "Ολλανδία - Γαλλία, όπως Σημίτης - Παπανδρέου". Διαβάστε το άρθρο. Απλά εγώ θα θυμίσω στον κ. Ψυχογιό ότι ναι η Ολλανδία παίζει ωραία μπάλα, αλλά η Γαλλία παίρνει παγκόσμια και ευρωπαϊκά κύπελλα!

Απορία "Πιπεριάς": Μήπως (λεω μήπως...) κάποιοι ετοιμάζουν "νέο κόμμα" και έβαλαν τον Κ. Σημίτη μπροστά; Μήπως;

4 comments:

Anonymous said...

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΤΟΣΟ PROMO ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ;

Anonymous said...

ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ?" ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΑΝ ΥΠΟΤΙΤΛΟ : ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΤΡΩΜΕ, ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ". ΑΥΤΟΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ : ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΡΙΣΤΙΚΑ !!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ BLOGS ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Γεφυριστές said...

Καλημέρα!
Όλα αυτά που πρωτοσκεφτήκαμε δηλαδή; Είναι πολύ περίεργο το σύνολο του περιβάλλοντος του τέως πρωθυπουργού και εμφανές ότι δεν τους συνδέει το πολιτικό στοιχείο.
Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις αλλά εμείς το ξαναλέμε: στις επάλξεις! Φτάνει πια με αυτή τη λιγδερή εξάρτησή μας από τα "καινά" των άλλων. Κι όσοι αισθάνονται ανασφαλείς ας πάνε να εγκατασταθούν εκεί που θέλουν μόνιμα.
Αξίζει πάντως στενής παρακαλούθησης η γευματολογία. Από τους συμμετέχοντες και τα υπουργικά πόστα που κατείχαν θα διαπιστώσουμε εμμέσως ποιοι "αριστεροί" θα λιγώσουν πάλι από τη γλύκα της εξουσίας.
Ηθικόν δίδαγμα: Φοβού τους Πανεπιστημιακούς...

Anonymous said...

"ευρωπαίος άνθρωπος του εκσυχρονισμού..." Τι να πει κανένας... Ολλανδία και ξερό ψωμί! Και σιγά μην ηγηθεί νέου κόμματος ο κινέζος. Θα τρανταχτεί πάλι όλη η Κίνα. Σεισμός γέλωτος...