Saturday, June 14, 2008

Γκαγκατσορεχαγκελική παρεούλα... ντοσβιντάνια (αντίο σας)

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τελείωσε νωρίς, νωρίς (ευτυχώς...) για την παρέα του Γκαγκάτση και του Ρεχάγκελ, που παριστάνει την Εθνική ομάδα. Αντε γιατί θέλουμε να δούμε και λίγη μπάλα με την ησυχία μας. Αλήθεια πόσα ήθελαν τα "παιδιά" για πρόκριση; 150.000 ευρώ; Καλά μπορούμε να τους τα δώσουμε σε... ρούβλια;

13 comments:

Anonymous said...

Μάκη,

στην ιστορία με την Εθνική και τον Ρεχάγκελ είσαι λάθος.

Στο μοναδικό θέμα, τόσα χρόνια που σε ακούω και σε διαβάζω, που βγάζεις μια νοσηρή (σχεδόν) μικροψυχία.
Αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Δεν είναι σωστό. Τέλος πάντων. Μόνο για το θέμα του πριμ έχεις δίκιο. Όλα τα υπόλοιπα, σε αδικούν. Ο μανδύας της κριτικής δεν καλύπτει με επιτυχία τα πάντα...

Anonymous said...

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου αγαπητέ Μάκη,για το ζήτημα του πριμ ωστόσο για τα υπόλοπια εκπλήσσομαι πραγματικά. Γιατί πέραν των όσων αναφέρει ο Μύστης μου προκαλεί πολλή μεγάλη εντύπωση αυτό το "παριστάνουν Εθνική Ομάδα", φράση που δεν ταιριάζει κατά την γνώμη μου με το συνολικό προφίλ σου. Εθνόμετρο; Κι όσο για την πληρωμή σε ρούβλια πιστεύω πως πολλούς από τους παίκτες της Εθνικής θα τους πλήρωναν ευχαρίστως οι Ρώσσοι ώστε να τους έχουν. Τώρα Γκαγκάτσης και υπόλοιποι "καπεταναίοι" μη αθλητές- μη προπονητές λίγο έπρεπε να σε ενδιαφέρουν. Αυτοί είναι που μας έκαναν να αντιμετωπίζουμε τον αθλητισμό σαν πόλεμο.. Πιστεύω γενικά ότι το άρθρο είναι γραμμένο εν θερμώ και πραγματικά σε αδικεί. Όμως δεν με κάνει να σε απορρίπτω
Καλημέρα

Anonymous said...

Δυστυχώς ούτε εμένα θα με βρει σύμφωνο το σημερινό σου δημοσίευμα. Οκ χάσαμε και αυτό μας στεναχωρεί πολύ. Αμίλητοι είμαστε από χτες το βράδυ. Όμως, δεν μπορώ να πώ ούτε μία λέξη κριτικής για έναν άνθρωπο (Ρεχάγκελ, Γκαγκάτσης) που με έβαλαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης και μου έδωσαν "ανάστημα". Την κριτική θα την κάνω από μέσα μου με τον εαυτό μου, άντε και με κανένα-δύο κολλητούς. Όχι Μάκη μου. Πιστεύω ότι αυτά τα έγραψες κάτω από το κράτος της πίκρας σου. Σε λίγες μέρες, όπως και εγώ θα δεις πιο μακριά. Θα δεις την πρόκριση στο Μουντιάλ. Καλή σου μέρα

Κόκκινη Πιπεριά said...

Αγαπητοί μου φίλοι. Ο Αλέφαντος της Γερμανίας (διάβαζε Ρεχάγκελ) έχει ήδη αποτύχει στα προκριματικά του προηγούμενου Μουντιάλ όπου η Εθνική ήρθε ΤΕΤΑΡΤΗ! Απλά στο Γιούρ της Αυτρσίας οριστικά και αμτέκλητα ο Γερμανός Αλέφαντος πήρε αυτό που του αξίζει το απόλυτο μηδέν.
Μια ομάδα από κολλητούς και φίλους, χωρίς καμία αξιοκρατία, χωρίς κανένα κίνητρο ξεφτιλίστηκε, αποδοκιμάστηκε.
Είναι δυνατόν να παίζουν ακόμα οι Νικοπολίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Καραγκούνης; Αρισερό μπακ ο Τοροσίδης που δεν πατάει το αριστερό; Ο "κουρασμένος" Κατσουράνης; Ο "παικταράς" Σεϊταρίδης; Καλά για τον Χαριστέα τι να πω. Μιλάμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη στον Ρεχάγκελ.
Και κάτι άλλο δεν έχω κανένα αίσθημα πίκρας γιατί πολύ απλά η ομάδα του Γκαγκάτση και του Ρεχάγκελ δεν με εκπροσωπεί. Η άποψή μου είναι ότι στο ποδόσφαιρο, γιατί περί αυτού μιλάμε, πρέπει να επιλέγεις ποδοσφαιρικά και φυσικά ποτέ δεν θα επέλεγα την ομάδα του Γκαγκάτση να με εκπροσωπεί ως Ελληνα.
Ειλικρινά σας λεω κάτι που πιστεύω. Οι Ελληνες φίλαθλοι πρέπει να κάνουν υπομονή. θα φύγει ο Γκαγκάτσης, θα φύγει ο Ρεχάγκελ και θα έρθουν μέρες αξιοκρατίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Mystis said...

Mάκη μου,
πριν αλέκτορα φωνήσαι...
βρέθηκες στην ίδια γραμμή κριτικής με το Νίκο Αλέφαντο. Στον αντέννα ο κυρ Νίκος πρέσβευε όσα γράφεις κι εσύ. Με αφορισμούς δεν λύνεται τίποτα. Η τελευταία παράγραφός σου πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα λαϊκισμού και καταστρατήγησης της λογικής. Ώστε αξιοκρατία λοιπόν. Εκπληκτικό εφεύρημα, πράγματι. Έστω ότι έχεις δίκιο σε κάποια πράματα. Τότε, Μάκη μου, εσύ και οι συν εσού, έχετε αναλάβει τον άχαρο ρόλο του μικρόψυχου Σαλιέρι. Αν αυτό σάς τιμάει εμένα μου περισσεύει. Αρκεί όμως, κάπου αδιόρατα να έχετε υπόψη σας ότι ίσως -ίσως λέμε- κάτι να σας διαφεύγει στην περισπούδαχτη κριτική σας...
Μετά 200 χρόνια, αν υπάρχει άνθρωπος, τον Ρεχάγκελ θα τον μνημονεύουν. Αυτό, ενδόμυχα, δεν το αντέχετε. Διότι, τόσες λέξεις "ξερνάτε" προφορικά και γραπτά κάθε μέρα και ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Και ο γερο-ξεκούτης ο Ρεχάγκελ θα μείνει! Τι γίνεται εδώ;
Πάντως, Μάκη, συγγνώμη για τον εκνευρισμό μου, αλλά, βρε Μάκη, τα καραγκιοζιλίκια με ένα cd, να δεις πώς το λένε, και με το πλιάτσικο πάνω στην επιτυχία, κτλ. κτλ. έχουμε και για αυτό εκλογικεύσεις; Για να παραφράσω το Βολταίρο, ας ξεκινάει κανείς να καθαρίζει πρώτα τον κήπο του, και μάλιστα καθημερινά.
Άντε, Μάκη μου, να τον καμαρώσετε και βουλευτή, τον "Κούρδο", η κριτική σας πάνω από όλα.
Λίγη ντροπή πάντως, η τσίπα που λέγανε οι παππούδες μας βρε Μάκη, δεν βλάπτει.
Θερμή παράκληση, μη μου απαντήσεις. Θα με στεναχωρήσει αφάνταστα να σε δω να προσπαθείς με λόγια, ΜΕ ΛΟΓΙΑ, να βιάζεις τη λογική.
Δε βαριέσαι, βρε Μάκη, ξεχνάτε...

Κόκκινη Πιπεριά said...

Αγαπητέ Μύστη ότι γράφεις για εμπόρια και cd δεν με αφορούν. Δουλεύω σε τρεις δουλειές για να λεω την άποψή μου και για να μηυν έλχω καμία εξάρτηση. Από τους 94,6 λεω την άποψή μου κόντρα στα παπαγαλάκια της ΕΠΟ. Ευτυχώς για μένα δεν έχω αλλάξει άποψη για τον Αλέφαντο της Γερμανίας από το 2004. Δεν κατάλαβα μου απαγορεύεις να ζητάω αξιοκρατία και δικαιοσύνη; Εγώ μεγαλώνω τα παιδιά μου με ανεπτυγμένο (μεχρι εκεί που δεν παίρνει...) το αίσθημα του δικαιού. Τρελλαίνομαι με την αδικία στη καθημερινή μου ζωή, δεν θα με πειράξει που ένας τουρίστας προπονητής αδικεί μια σειρά από πολύ καλούς παίκτες; Τι λες τώρα;
Ο Γκαγκάτσης και ο Ρεχάγκελ ευτυχήσαν να κοιμηθεί ο θεός και φυσικά να "κοιμηθούν" ορισμένοι διαιτητές το 2004 και έτσι πήρε παράταση η απάτη που λεγετε "Εθνική Ρεχάγκελ". Ομως καμιά απάτη δεν κρατάει πολύ. Ετσι μετά την αποτυχία να προκριθεί στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ήρθε και το στραπάτσο της Αυστρίας. Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν ότι έχουμε το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Αντε παιδιά αρχίστε πάλι το πανυγηράκι μπας και στηριχθεί ο Ρεχάγκελ και ο Τοπαλίδης.
Αλλά αγαπητέ μου Μύστη στο ξαναλεω (με λόγια, αλλιώς δεν ξέρω, λυπάμαι...) θα έρθουν καλύτερες μέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. θα φύγει η συμμορία του Γκαγκάτση, θα πάρει σύνταξη ο Αλέφαντος της Γερμανίας και ο Τοπαλίδης θα γυρίσει στο εστιατόρια που δούλευε πριν. Θα έρθουν μέρες αξιοκρατίας και δικαιοσύνης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλοιμονο αν δεν έρθουν φίλε Μύστη, αλλοίμονο!

Y.Γ. Εβλεπα τη Κυριακή το βράδυ τη Τουρκία. Τι σχέση έχει με την Ελληνική ομάδα; Τι σχέση έχει ο Τερίμ που πάλαιψε το ματς, με τον Αλέφαντο της Γερμανίας που το μόνο που κάνει είναι να πιάνει τα φρσκοβαμένα μαλλιά του;

Mystis said...

Εκτός θέματος εκτός θέματος
είναι ολοφάνερο, μιλάμε παράλληλα...
τελευταία απόπειρα...
Δεν είπα αν σε αφορούν ή όχι. Την άποψή σου ήθελα για το ΔΙΚΟ ΣΟΥ χώρο. Δε μου απάντησες. Εύλογο. Θεμιτό. Αλλά δε μου απάντησες. Αλλά να θυμάσαι κάτι που λεγαν οι παλιοί: φτηνοί στα πίτουρα και ακριβοί στο αλεύρι.
Ο Ρεχάγκελ δεν δημιούργησε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βρήκε. Και πήρε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. Κατά βάθος και φάνηκε ολοκάθαρα με όσα λες για ύπνους κτλ. ότι "πόνεσες" για αυτή την επιτυχία. Όπως "πόνεσαν" πάρα πολλοί στον ευρύτερο χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό δεν καταπίνεται εύκολα. Μάκη, η ψυχολογία θα μπορούσε να πει πολλά πράματα σε αυτό τον τομέα.
Αξιοκρατία ΔΕΝ σου απαγορεύει κανείς να έχεις και να την αποζητάς.
ΤΙΜΗΤΗΣ όμως επίτρεψέ μας το δικαίωμα να σ' το ζητούμε να ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ, όπως και από κάθε άλλον. Τιμητής των πάντων, λίγα πράματα είναι πιο αποκρουστικά από αυτό και ίσως σου διαφεύγει.
Θα έρθουν καλύτερες μέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Μάλιστα μάλιστα...
Δηλαδή, 80 χρόνια πριν από το Ρεχάγκελ γιατί δεν ήρθαν; Τουλάχιστον εγώ μιλάω πάνω σε κάτι χειροπιαστό, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ! Εσύ, ΜΕ ΛΟΓΙΑ, το αμφισβητείς (σε μια εκτός ορίων μικροψυχία, σε λίγο θα πεις ότι μας το απένειμαν, θεμιτό) και με ΛΟΓΙΑ λες ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.
Κρίνοντας το παρελθόν της Εθνικής, με εντυπωσιάζει η αισιοδοξία σου. Σε ήξερα για πιο σοφιστικέ, μου προέκυψες η χαρούμενη νοικοκυρά που γυρίζει από το ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ. Και πάει στο Γερμανό να πάρει το Πειρατικό (θεμιτό).
Εν κατακλείδι, ο Ρεχάγκελ άνοιξε ένα δρόμο. Λίγοι το αξιώνονται αυτό. Και θα μείνει στη μνήμη ενός έθνους όσο και αν δεν το αξίζει. (και κάπου δεν το αξίζει, ΚΑΝΕΙΣ δεν το αξίζει!)
Αλλά η λυσσώδης επίθεση εναντίον του όλα αυτά τα χρόνια αφού βλέπετε δεν πιάνει. Δώστε τόπο στην οργή. Νομοτελειακά, θα φύγει από την Εθνική. Και πάνω στο δρόμο που ΧΑΡΑΞΕ αυτός θα περπατήσουν και οι επόμενοι. Γιατί είναι σημείο αναφοράς. Για αυτό να είσαι σίγουρος.
Μια μορφή ματαιοδοξίας, η ΥΨΙΣΤΗ, ειναι να είσαι Δον Κιχώητης, όταν εμφορείσαι από αξίες και ιδανικά.
Μια μορφή ματαιοδοξίας, η ΧΕΙΡΙΣΤΗ, είναι να είσαι Δον Κιχώτης αν παρασύρεσαι από μικροσκοπιμότητες.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Αξία και ιδανικά ο Ρεχάγκελ; Που καλεί στην Εθνική τραυματίες και παίκτες χωρις ομάδα μόνο και μόνο επειδή είναι κολλητοί του; Που αδιαφορεί για καλούς Ελληνες παίκτες; Οχι Μύστη μου δεν με "πόνεσε" η επιτυχία της Εθνικής. Και δεν με "πόνεσε" γιατί μου είναι αδιάφορη η ομάδα του Ρεχάγκελ!Και τελευταίο. Ποιο δρόμο άνοιξε ρε Μύστη; Παίζουμε το χειρότερο ποδόσφαιρο της Ευρώπης. Δεν κάνουμε μια φάση. Τι λες τώρα;

Κόκκινη Πιπεριά said...

Και κάτι τελευταίο. Το γεγονός ότι πήρε το κύπελλο δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον φορτωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο για πάντα. Μιλάμε για προπονητή, όχι για τον... Θεό!

Mystis said...

Νομοτελειακά δεν θα τον φορτωθεί.
Σαν φιγούρα όμως θα στοιχειώνει (με την καλή έννοια) το ελληνικό ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια. Πιο απλά: Μάκη μου, θα πεθάνουμε, και τον Ρεχάγκελ δεν θα τον ξεπεράσει κανείς!
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν σου αρέσει ο Ρεχάγκελ, με γεια σου με χαρά σου. Αλλά, είπαμε, ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΕΣΑΕΙ...
Άνοιξε δρόμο, ΠΗΡΕ ΚΥΠΕΛΛΟ. Αν ήταν προπονητής στην Πορτογαλία και έπαιρνε Κύπελλο θα του αναγνωρίζαμε περισσότερα. Πήρε Κύπελλο. Αυτό από μόνο του είναι δρόμος...
Τουλάχιστον, αναγνώρισε πως ό,τι ακμάζει νομοτελειακά παρακμάζει.
Και δεύτερον, τιμής ένεκεν ας είμαστε μεγαλόψυχοι. Πήρε αλλά έδωσε. Για κανέναν άμεσα ενδιαφερόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ισχύει αυτό με τόση αλήθεια.

Mystis said...

ο Θεός δεν παίζει μπάλα...

Kostas (a.k.a. Black Sheep) said...

Εγώ στηρίζω ΜΑΚΗ και συμφωνω 100% μαζί του.
Συμμορία μάνατζερς και λαμόγιων είχε καταντήσει αυτο το περίεργο μόρφωμα που το έλεγαν "εθνική Ελλάδος"
Σπίτι τους όλοι!

Anonymous said...

ευτυχως γλιτωσαμε απο διαφορες "εθνικες κραυγες" στα αθλητικα ραδιοφωνα (για την κονομα)...