Tuesday, February 12, 2008

Ολοι ξανά στους δρόμους*

Θα σας περιμένω μέχρι τα φοβερά μεσάνυχτα αδιάφορος-
Δεν έχω πια τι άλλο να πιστοποιήσω.
Οι φύλακες κακεντρεχείς παραμονεύουν το τέλος μου
ανάμεσα σε θρυμματισμένα πουκάμισα και λεγεώνες.
Θα περιμένω τη νύχτα σας αδιάφορος
χαμογελώντας με ψυχρότητα για τις ένδοξες μέρες.

Πίσω από το χάρτινο κήπο σας
πίσω από το χάρτινο πρόσωπό σας
εγώ θα ξαφνιάζω τα πλήθη
ο άνεμος δικός μου
μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες
μάταιοι λόγοι.

Μην αμελήσετε.
Πάρτε μαζί σας νερό.
Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία.

"Θα σας περιμένω" - Μιχάλης Κατσαρός

* Τετάρτη 13 Φλεβάρη Πανεργατική Απεργία για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης

2 comments:

Yannis Zabetakis said...

ο 1980 θυμάμαι τους γονείς μου να ελπίζουν στην εκλογή του Μιτεράν στον προεδρικό θώκο στη Γαλλία, μπας και φυσήξει από εκεί σοσιαλιστικός άνεμος και φύγει η εδώ Δεξιά του κ. «δεν θέλω ου». Από τότε, άλλαξαν πολλά κι εκεί κι εδώ. Ο Φρανσουά (Μιτεράν) και ο Ανδρέας (Παπανδρέου) ήταν ίσως οι τελευταίοι πραγματικά χαρισματικοί σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης. Σήμερα αυτό που ζούμε σε Ελλάδα και Γαλλία είναι πραγματικά μια ιλαρή τραγωδία. Από τη μία η Δεξιά να κάνει καταμέτωπη επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων μας και το ΠαΣοΚ να «σφυρίζει» αδιάφορα. Απορία πρώτη: τo «tea time» του κ. Γ. Παπανδρέου στη Γηραιά Αλβιώνα πότε θα τελειώσει; Για να αρχίσει τη σκληρή αντιπολίτευση; Απορία δεύτερη: κάποιος που λέει ψέματα είναι ψεύτης; Τα λεγόμενα του κ. Πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο ότι δεν θα αλλάξει συντάξεις, απαιτούμενα χρόνια εργασίας και εισφορές- αλλά τελικά θα τα αλλάξει και τα τρία- ήταν ψέματα; Αν ναι, τότε είναι ψεύτης;
-----
Φίλε, Μάκη, ρητορικά τα ερωτήματά μου ...φυσικά.

ως πότε θα την ανεχόμαστε αυτή τη Δεξιά???

Giannis_Rebelos said...

Αγαπητέ Μάκη μακάρι φίλε να γίνονται απεργίες κάθε μέρα και όλοι να βγαίνουμε στους δρόμους και όχι όποτε καπνίσει στην ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ γιατί όπως ξέρεις τα συνδικάτα που ελέγχονται απο την Πράσινη Παράταξη του Datura δεν είναι και ότι το καλύτερο.
Μακάρι κάθε μέρα κάθε λεπτό ο Ελληνας πολίτης να αντιδρούσε για τα αντιλαικά μέτρα ΝΔ και ΠΑ.Σοκ που τίθονται σε εφαρμογή για την ακρίβεια και την διαφθορά.