Thursday, February 21, 2008

Κασουλίδης - Χριστόφιας, όπως λέμε ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια;

Τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Α’ Κατηγορίας Εθνικός Αχνας, Ενωση Νέων Παραλιμνίου, Ολυμπιακός Λευκωσίας, ΑΕΚ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας Λεμεσού ανακοίνωσαν τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα του Ιωάννη Κασουλίδη.
Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος της εταιρείας Απόλλων Φρίξος Σαββίδης, είπε ότι αν και η πάγια θέση των σωματείων είναι να αφήνουν την πολιτική μακριά από τον αθλητισμό ”το καθένα από τα παρόντα εδώ σωματεία, που έχουν τη δική τους ιστορία σε αγώνες που έχουν γίνει για την επιβίωση αυτού του τόπου, είχε δεχθεί να αναλάβει την υποχρέωση να υποστηρίξει όποιον υποψήφιο θα περνούσε στον Β’ γύρο και θα μας εξέφραζε λόγω της κομματικής ή ιδεολογικής του τοποθέτησης”, είπε και πρόσθεσε ότι το ίδιο θα έκαναν αν στον Β’ γύρο των εκλογών περνούσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος αντί του κ. Κασουλίδη. ”Κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές, υπάρχουν οι ανάλογες προσπάθειες από τα κόμματα να αντλήσουν τοποθετήσεις και ανακοινώσεις που να προσδιορίζουν κάποιον από τους υποψηφίους”, παρατήρησε.

Εκφράζοντας την εκτίμηση των άνωθεν σωματείων προς τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, καθώς και σε όλους τους πολιτικούς του τόπου, ο κ. Σαββίδης είπε ότι ‘‘ο υποψήφιος πρόεδρος Γιαννάκης Κασουλίδης μας εκπροσωπεί υπό την έννοια του σύγχρονου ανθρώπου, του συναινετικού πολιτικού, του ευρωπαϊστή που έχει όραμα και για τη λύση του Κυπριακού, μια λύση βιώσιμη και δίκαιη και είναι αυτός που μας εκφράζει και καλούμε τον κόσμο μας να τον ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή”.

Επανέλαβε την εκτίμησή του προς τον κ. Χριστόφια, προσθέτοντας όμως ότι ‘‘υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις μαζί του”. Ανέφερε ακόμα ότι το πρόγραμμα του κ. Κασουλίδη για τον αθλητισμό εκφράζει τα σωματεία. Ο κ. Σαββίδης απηύθυνε έκκληση να μην υπάρξουν ακρότητες, οι οποίες όπως είπε, είναι πέραν της λογικής και της κοινωνίας.

Σχόλιο "Πιπεριάς": Είναι γνωστό ότι στη Κύπρο οι ομάδες είναι "δεμένες" με τα τοπικά κόμματα. Μην ξεχνάτε ότι στα τελευταία ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - Ομόνοιας οι οπαδοί της δεύτερης (που υποτίθεται ότι ανήκουν στην αριστερά τρομάρα τους...) έκαιγαν ελληνικές σημαίες, είχαν σηκώσει πανώ για την άλωση της Πόλης και φώναζαν "Ελληνες είστε και φαίνεστε...". Αρα είναι υποκριτικό από τη πλευρά του Χριστόφια να μιλάνε για κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου, όταν και αυτοί έχουν συμβάλλει (τα μέγιστα...) στην... άκρατη κομματικοποίηση. Η δημόσια τοποθέτηση των 7 σωματείων υπερ του Κασουλίδη είναι πολύ πιθανό να "απαντηθεί" από ανακοινώσεις "κόκκινων" σωματείων υπερ Χριστόφια. Ο καθένας με τα όπλά του. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι και στις δικές μας εκλογές τα κόμματα "ρίχνουν" στην προεκλογική μάχη τα "όπλα" των υπογραφών και των δηλώσεων στήριξης.

7 comments:

Yannis Zabetakis said...

http://environmentfood.blogspot.com/2008/02/k.html
είναι λίγο άσχετο με την Κύπρο που έχουν λειψυδρία αλλά
κόκκινο...
και άρα σχετικό με την κόκκινη πιπεριά!

Να σαι καλά Μάκη!

vetdino said...

καλά δεν την παλεύουν με τίποτα κι κάτω... καταψήφισαν τον Τάσσο και τους έμεινε ένας αριστερός που δεν είναι αριστερός και ένας δεξιός που δεν είναι δεξιός...

Κομσομόλος said...

Με λίγα λόγια, οι "δεξιές" ομάδες αν περνούσε 2ο γύρο ο Τάσσος θα τον στήριζαν;

Και μια ερώτηση ακόμα: Εγώ ως αριστερός γιατί να ψήφιζα τον Τάσσο;

Anonymous said...

“Τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Α’ Κατηγορίας Εθνικός Αχνας, Ενωση Νέων Παραλιμνίου, Ολυμπιακός Λευκωσίας, ΑΕΚ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας Λεμεσού ανακοίνωσαν τη στήριξη τους στην υποψηφιότητα του Ιωάννη Κασουλίδη” … για την Προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

ΚοκκινοΠίπερε,

Τελικά η εμπάθεια σου με τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ σε κάνει να λειτουργείς και να γράφεις παρορμητικά και με φανατισμό και προκατάληψη χωρίς ερευνά και διασταύρωση των πληροφοριών σου. Π.χ. εξόφθαλμη είναι η άγνοια σου για τους λόγους που έχουμε “αριστερά” και “δεξιά” σωματεία στην Κύπρο. Επίσης τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι (όπως τα λες) με τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ! Και λες τα πράγματα μόνο από την μια πλευρά Λόγου χάριν να πούμεν, δεν κάνεις καμία αναφορά για τις σβάστικες που κουβαλούν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στα γήπεδα.

“Η δημόσια τοποθέτηση των 7 σωματείων υπερ του Κασουλίδη είναι πολύ πιθανό να "απαντηθεί" από ανακοινώσεις "κόκκινων" σωματείων υπερ Χριστόφια”. – Πλανάσαι πλάνη οικτράν συμπαθέστατε κατά τ’ αλλά ΚοκκινοΠίπερε! Αλλά η μανία σου να εξισώνεις τους πάντες (και αριστερούς και δεξιούς) σε κάνει να μην βλέπεις πέραν από την μύτη σου! Τελικά δεν θα παραξενευτώ αν δω και κάποιο post υπέρ του Κασουλίδη!

Τέλος διερωτήθηκες (αν είσαι και πολιτικά σκεπτόμενο ον) ή το ‘ψαξες (που τέτοια διάθεση άμα πρόκειται για την Κυπριακή Αριστερά) γιατί αυτά τα “δεξιά” σωματεία δεν έβγαλαν ανακοινώσεις υπέρ της υποψηφιότητας Κασουλίδη από τον πρώτο γύρο;

Anef_Oriwn
Παρασκευή 22/02/2007 – 01:18 π.μ.

Υ.Γ.: @ Proletariε, για σε παρακαλώ! Πέρασες τις εξετάσεις της “Κόκκινης Πιπεριάς” και αυτοαποκαλείσαι “αριστερός”;

Κόκκινη Πιπεριά said...

@Anef_oriwn δεν έχω καμία εμπάθεια (αντίθετα με εσένα...). Ούτε εξισών αρισερούς και δεξιούς γιατί στη προκειμ'ένη περίπτωση ο Χριστόφιας ΔΕΝ είναι αριστερός. και δεν με πείθεις όσο και να κτυπιέσαι. ΓνωρίΖω πάρ απολύ καλά την Κυπριακή ιστορία. Οσο δεν φανταζεσαι. Γνωρίζω γιατί υπάρχουν αριστερά και δεξιά σωματεία, γνωρίζω γιατί υπάρχουν "εθνικοφρονα" και "λαϊκά" καφενεία.
Σχετικιά με τις σβάστικες των οπαδών του ΑΠΟΕΛ που γράφεις μου προκαλούν αηδία και είναιν γνωστό. Ομως εσύ και οι όμοιοι σου έχετε καταδικασει το κάψιμο της ελληνικής (δηλαδή και της δικής σου ως Ελληνοκύπριοι, εκτός και αν είανι μόνο... Κύπριος) σημαίας; Το πανώ με την άλωση της Κωνσταντινούπολης; Μήπως είναι όλα ... πλάκα;
Φίλε Anef_oriwn ο πυρήνας της κριτικής μου προς τον Χριστόφια (που παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...) είναι ότι ο μοανδικός του στόχος είναι η κατάλαηψη της εξουσάις. Οτι δεν κατάφερε το Αριστερό, πατριωτικό, Επαναστατικό ΑΚΕΛ του αείμνηστου Εζεκία Παπαϊωάννου είναι πιθανό να το καταφέρει το μεταλλαγμένο, σοσιαλδημοκρατικό ΑΚΕΛ του Χριστόφια. Εβλεπα τη συγκέντρεωση του Χριστοφια στη Λεμεσό. Είδα καναδυο ελληνικές σημαίες (έτσι για ξεκάρφωμα, γιατί στη προηγούμενη συγκέντρωση δεν υπήρχε ούτε για δείγμα ελληνική σημαία...), είδα δυο παπάδες στη πρώτη σειρά. Είδα τον Καρογιάν, τον Ομήρου ξέρεις αυτούς που όλη την προεκλογική περίοδο ο Χριστόφιας κατηγορούσε και εσείς οι Ακελίστες λοιδωρούσατε. Ηταν όμως στη πρώτη γραμμή. Ακουσα τον Χριστόφια να μιλάει λες και είναι ο... Καραμπελιάς. Μίλησε για την ελληνική γλώσσα, για την ορθοδοξία (σου ετοιμαζω post από τις δηλώσεις του Χριστόφια στον ΑΝΤ! Κύπρου, θα πεσει πολύ γέλιο...) γαι το πόσο περήφανος είναι που είναι Ελληνας. Αλλα αγαπητέ μου και πάλι δεν είπε ούτε μια φορά ότι είναι αριστερός. Ούτε μια! Πραγματικά δεν σου κρύβω ότι χαίρομαι που επιτέλους ακούστηκε από Ακελίτικο στόμα ότι είναι Ελληνες Κύπριοι. Χαίρομαι που ο Χριστόφιας είναι ξεκάθαρα στη γραμμή Παπαδόπουλου. Χαίρουμε που ο Μάρκος Κυπριανού, θα είναι ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών. Χαίρομαι που η ΕΔΕΚ θα παρει 2-3 υπουργεία. Χαίρομαι που ο Χριστόφιας θυμήθηκε ότι είχε πει όχι στο σχέδιο Αναν. Ξέρεις για ποιο πράγμα δεν χαίρομαι; Οτι για να πάρει την προεδρική καρέκλα ο γ.γ. ενός αριστερού κόμματος ξεπουλάει τα πάντα, κάνει παζάρια που θυμίζουν πολιτικάντηδες του '50. Μακάρι από την θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Δ. Χριστόφιας να πολιτευθεί για το καλό του Κυπριακού Ελληνισμού, για μια βιώσιμη και λειτορυγική λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Οψόμεθα...

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Proletarie θα ψήφιζες Τάσσο με την ίδια λογική που εσύ ο αριστερός ζητάς (και τους δίενις και υπουργεία...) από τους Τασσικούς να ψηφίσουν Χριστόφια...

Anonymous said...

για ποιο λογο υπαρχουν στην Κυπρο δεξια και αριστερα σωματεια?
ποια ειναι τα αριστερα εκτος απο την Ομονοια?