Sunday, November 18, 2007

"Εμείς γράφουμε την ιστορία και όχι τα δικαστήρια"



"Εμείς γράφουμε την ιστορία..". Με αυτό το σύνθημα πάνω από 80.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τη Γένοβα ανταποκρινόμενοι στο διεθνές κάλεσμα για συγκεντρώσεις στην πόλη της Γένοβα και έξω από Ιταλικές πρεσβείες στο εξωτερικό. Η συγκέντρωση καλέστηκε για διαμαρτυρία ενάντια στη δίκη-παρωδία των 25 διαδηλωτών του Ιούλη του 2001, όπου οι 2 εισαγγελείς αφού έχουν παραχαράξει την ιστορία και αλλοιώσει τα στοιχεία, προτείνουν ποινή 225 χρόνων!
Η προκύρηξη - κάλεσμα έγραφε: "Επιστροφή στη Γένοβα
- Καλούμε όλους όσους και όσες βρίσκονταν στη Γένοβα στις 19, 20 & 21 Ιούλη του 2001.
- Απευθυνόμαστε σε όλους όσους μάχονται ενάντια στον πόλεμο, την εργασιακή αβεβαιότητα, την καταστροφή του περιβάλλοντος και των κοινών αγαθών.
- Σε όλους όσους μάχονται ενάντια στην εκμετάλλευση μέσα στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές.
- Σε εκείνους που αγωνίζονται ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών.

- Σε αυτούς που δεν εγκατέλειψαν ποτέ το όνειρο για ένα διαφορετικό κόσμο.

Οι δημόσιοι κατήγοροι Canepa και Canciani πρότειναν ποινές φυλάκισης 224 ετών για 25 διαδηλωτές για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις ενάντια στους G8 εκείνες τις μέρες του Ιούλη 2001.
Αυτή η πρόταση τους αποδεικνύει ξεκάθαρα το είδος της δικαιοσύνης που προσπαθούν να επιβάλλουν. Τη δικαιοσύνη που πάντοτε αθωώνει τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς και το κεφάλαιο για τα εγκλήματα τους και στρέφεται με βία, φυλακίσεις και θανάτους ενάντια σε όποιον αποφασίσει να αντιδράσει όπως και στην περίπτωση του Carlo Giuliani.
Είναι αδύνατο να δεχτούμε την ποινικοποίηση της αντίστασης. Ο πραγματικός στόχος αυτής της δίκης είναι να ξαναγράψει την ιστορία από την αρχή και να τη διαστρεβλώσει ως ένα μελανό σημείο της ιστορίας.
Η ιστορία μας μιλάει για τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε του ηγεμόνες του G8 που αποφασίζουν πολέμους και σφαγές. Μιλάει για την ανυπακοή σε άδικους νόμους, ενάντια στην απαγόρευση της έκφρασης της διαφορετικότητας, όπως τότε που η Γένοβα μετατράπηκε σε μια τεράστια στρατιωτική ζώνη.
Αυτή η ιστορία που οι δημόσιοι κατήγοροι προσπαθούν να θάψουν με ποινές φυλάκισης 2 αιώνων αναφέρεται στους αστυνομικούς βασανισμούς στο Bolzaneto, τις επιθέσεις και τους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών στους δρόμους της Γένοβας και στο μακελειό στο σχολείο Diaz".

6 comments:

ange-ta said...

Οργιάζει ο φασισμός, δυστυχώς και αλλοίμονό μας....

Anonymous said...

Θεωρούμε ότι αν γινότανε κάτι τέτοιο και στο σημερινό ελλάντα θα μαζευόταν τόσο κόσμος???? Πα.....α μάντολες....Όλα αυτά όμως είναι η κληρονομιά του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ (πνευματικά, πολιτικά και ηθικά) PCI!!!!!!! Ξέρετε.....τα λεγόμενα ρόζ κομμούνια.......

Έμας αμετανόητος ευρωκομμουνιστής

Κόκκινη Πιπεριά said...

Μαζί σου Ρήγα. Ενα από τα μεγαλύτερα πολιτικά "εγκλήματα" ήταν η διάλυση του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Anonymous said...

Να χτίσουμε τότε σύντροφε Μάκη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!! ενα νέο σύγχρονο δημοκρατικό αντισταλινικό κομμουνιστικό κόμμα. Δεν δικαιούμαστε τόση συσσωρευμένη κουλτούρα να την αφήνουμε να πηγαίνει χαμένη. Να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε προωθητικά ότι καλύτερο έχει παράχθει στην σύγχρονη αριστερή σκέψη. Αυτό είναι το "καθήκον" νομίζω. Και επέτρεψέ μου να σου πω ότι το καινούργιο δεν πιστεύω οτι θα βγεί απο το σπίτι του Λαού.....

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Ρήγα

Προφανώς το καινούργιο δεν θα βγει από το "σπίτι του λαού". Συμφωνώ μαζί σου. Το ιδεολογικό μου πρόταγμα (ωραίο....) αυτό είναι. Ενα Δημοκρατικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Οντως υλικά (διάσπαρτα...) υπάρχουν εδώ και εκεί. Μια σπίθα χρειάζεται, μια ευκαιρία...

Anonymous said...

Δουλειά χρειάζεται σύντροφε, και όχι σπίθα.Η σπίθα μια φορά άναψε.