Wednesday, May 23, 2007

Έκθεση πολιτικής αφίσας προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα

Έκθεση Πολιτικής Αφίσας προς τιμή των 40 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα με αφίσες από όλο τον κόσμο για τον Τσε και αφίσες αλληλεγγύης της Ospaaal για τη Λατινική Αμερική – Ασία- Αφρική.
Αναλυτικά η έκθεση περιλαμβάνει: -500 αφίσες από όλο τον κόσμο για τον Τσε από καλλιτέχνες διαφόρων εθνικοτήτων που εμπνεύστηκαν από το έργο και τη ζωή του.-300 αφίσες αλληλεγγύης της Ospaaal για τη Λατινική Αμερική-Ασία-Αφρική στη διάρκεια της 40χρονης δράσης της. Μια σημαντική συλλογή 40 χρόνων τεράστιας καλλιτεχνικής και πολιτικής αξίας με 330 poster από 55 σπουδαίους Κουβανούς Καλλιτέχνες για 39 χώρες σε 3 Ηπείρους.-161 εξώφυλλα του περιοδικού "Tricontinental".
Το σύνολο αυτού του έργου μαζί με την ιστορική πρώτη αφίσα του Τσε Γκεβάρα και το αυθεντικό μήνυμα που έστειλε ο Τσε στο Tricontinental, μαζί με όλα τα εξώφυλλα του περιοδικού, θα φιλοξενούνται από την Παρασκευή 18 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου του 2007, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο αμφιθέατρο «Νίκος Κεσσανλής», Πειραιώς 256.
Καθημερινά στην έκθεση θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ και ταινίες για τη ζωή και τη δράση του Τσε (20 διαφορετικά ντοκιμαντέρ, συνολικά 200 ωρών προβολής) για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Eπίσης θα φιλοξενηθούν διαλέξεις, ομιλίες και μουσικές βραδιές.

No comments: