Thursday, May 31, 2007

Εκεί κάτω στο Ελληνικό....

Το παρακάτω κείμενο (με την υπογραφή γείτονας...) δημοσιεύθηκε στο Athens Indymedia. Χωρίς να το προσυπογράφω (καθώς δεν ήμουν παρών στα γεγονότα...) θεωρώ ότι έχει μεγάλη δόση αλήθειας, μετά από ρεπορτάζ (καλό εεε;) που έκανα ανάμεσα σε συντρόφους και συντρόφισσες που ήταν στο Ελληνικό. Διαβάστε και φυσικά καταθέστε τη δική σας άποψη.

"....τραλαλί τραλλαλό , πήγαμε στο Ελληνικό, σαν κάτοικοι διπλανού δήμου, να βάλουμε και μεις ένα χεράκι, να ρίξουμε τα κάγκελα, ντε, αυτά που έχουν βάλει οι ιδιώτες, και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.

Αμ... δε...

Η φίεστα είχε απ' όλα τα καλά... και τον κόσμο που καλούσαν τον ήθελαν μόνο για μπούγιο.... Τις κάμερες ήθελαν... Πασαρέλα η φάση...
Ακόμη και ο Μητροπολίτης της περιοχής ήρθε, να "βλογήσει" ....
Κάτι ακούστηκε και για τον Γιωργάκη.... τον Παπανδρέου για, αλλά δε τον είδα ρε γαμώτο... έχασα; Τη Φώφη μας... και ένα συφερτό ακολούθων...
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, σύσσωμη...
Ακόμη και του ΛΑΟΣ...
Συνδικαλιστές διαφόρων ειδών, γνωστοί και ως "πυροσβέστες" ακόμη και σπίθας... του διαφορετικού

Πολλοί και διάφοροι, τέλος πάντων... Ψηφοθηρική πασαρέλα με λίγα λόγια

1η Εικόνα
Φτάνουμε γύρω στις 6μμ. Βλέπουμε κόσμο, φορτηγά, κάμερες, πανό, 2 μπολντόζες να να μπαίνουν στο παλιό καρτ. Οπα λέμε άρχισαν τα όργανα και μεις λείπαμε..
Πάμε πιο κοντά... και βλέπουμε κάτι τύπους, να έχουν κάνει αλυσίδες!!!! ανάμεσα στον κόσμο που είχε έρθει για να ρίξει τα κάγκελα, όπως και εμείς, και στα φορτηγά με τους εργάτες των δήμων... που με τα οξυγόνα, έκοβαν τα κάγκελα.... σε χρόνο δημοσίου υπαλλήλου... καταλαβαίνεται τι λέω..
Ρωτάω, κάποιους στην αλυσίδα, γιατί το κάνουν αυτό, και μου λένε για την ασφάλεια τους κόσμου, να μη χτυπήσει!!!!!!
Αυτά μπροστά το παλιό Πρίβιλετσ, θα το θυμούνται οι παλαιότεροι από την μάχη που είχε γίνει πριν χρόνια, με τους μπράβους του, που είχαν βαρέσει ένα ζευγάρι σε ένα rockwave, και την άλλη μέρα έγινε κόλλαση... Που είχαν έρθει τα ΜΑΤ να υπερασπιστούν τους μπράβους, που πέταγαν στο κόσμο γυάλινα ποτήρια.

Για να ρίξεις κάγκελο, λοιπόν, πρέπει να έχεις πάρει πτυχίο ηλεκτροσυγκολλητή!!!
Και περιμέναμε τους εργάτες και περιμέναμε... και σιγά σιγά προχωράγαμε.

2η Εικόνα
Κάποια στιγμή πιο πέρα, βλέπουμε κάποιους να κουνάνε τα κάγκελα. Και κόσμο να πλησιάζει. Πάμε κι εμείς. Γύρω στα 40 με 50 άτομα, κουνάμε τα κάγκελα. Τα ξεκολλάμε και είναι έτοιμα να πέσουν. Κόσμος πίσω μας μαζεύεται κι άλλος, χειροκροτήματα... Ερχονται κι άλλοι, μικροί και μεγάλοι
Ακούμε φωνές... Τι κάνετε εκεί; Σταματήστε
Συνεχίζουμε...
Οι φωνές πιο έντονες... πλησιάζουν.. Διάφοροι τύποι με κόκκινα περιβραχιόνια μας τραβάνε.. και μας λένε να σταματήσουμε...
Σταματάμε και αρχίζει μια λογομαχία άλλο πράγμα... Ποιοί είμαστε.. Από που είμαστε... Ο δήμος αυτό, ο δήμος το άλλο... Εχουμε πάρει απόφαση λέει να ρίξουν τα κάγκελα οι εργάτες.
Ε, τότε γιατί βγάλατε αφίσσες και καλέσατε κόσμο; Γιατί μας φωνάξατε να ρίξουμε τα κάγκελα;

3η Εικόνα...
Ενώ κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε, σε πηγαδάκια, κόσμος απογοητευμένος από την όλη στάση των Συνασπισμένων (ναι ναι αυτού του ΣΥΝ των κινημάτων, των χρωμάτων και των αρωμάτων.. που το μόνο κίνημα που ονειρεύεται είναι ένα κομμάτι πίττα από την εξουσία), προχωράει.
Λίγο πιο κάτω, στα 80 με 100 μέτρα, κάτι παιδιά, κουνάνε τα κάγκελα. Πάμε κι εμείς, κουνάμε κουνάμε.. Ερχεται πάλι κόσμος, μεγάλοι, μικροί, όλοι μαζί κουνάμε και ξεκολάμε τα κάγκελα. Πάει το πρώτο πακέτο, ξεκόλησε. Προχωράμε στο επόμενο... Κουνάμε κουνάμε, τα ξεκολάμε..
Πάνω που ξεκολλάν, σκάνε πάλι οι τύποι με τα κόκκινα περιβραχιώνια... Και οι διάφοροι "πυροσβέστες". Φωνές κακό, σταματήστε τι κάνετε; Γιατί μας φωνάξατε; Δεν σας θέλουμε εσάς.... Τις κάμερες θέλετε μόνο.
"Ο δήμος έχει την ευθύνη για τα κάγκελα", "Δεν σέβεσαι τον άνθρωπο, που κάνει απεργεία πείνας", που λέει γνωστός "πυροσβέστης" συνδικαλιστής του ΣΥΝ... κλπ κλπ κλπ

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ... Αυτή είναι αριστερά... υποταγμένη στην εξουσία, σβήνει ακόμη και τις παραμικρές σπίθες αντίστασης

Είχε πολύ φάση το όλο σκηνικό. Κάναμε ακόμη και αλυσίδα στην αλυσίδα των αριστερών, για να τους κρατήσουμε μακριά... για πλάκα βασικά και αντίδραση στις υστερίες τους και στην προβοκατοροφοβία τους και στην κομματική πειθαρχία..
Μια κυρία δίπλα μου με κόκκινο περιβραχιώνιο, έχει υστεριάσει, και μου φωνάζει στο αυτί... να κάνω στην άκρη!!!
Φωνές, υστερίες, φτιάχνουν ένα σκηνικό απείρου κάλλους, και αποδεικνύουν γι άλλη μια φορά, ότι οι τύποι, τις κάμερες ήθελαν μόνο, τον κόσμο δεν το χρειάζονταν.
Κάποιοι φώναξαν κανα δυό συνθήματα, για ελεύθεροι πρόσβαση και ενάντια στους φορείς.
Μας λέει ένας τύπος εκεί, τα πανό που βρίζουν τον δήμαρχο να πάτε να ρίξετε... Α αυτά μας αφήνεις; γιατί δε πας να τα ρίξεις εσύ; μας καθοδηγείς? Δεν σας θέλουμε εδώ, να φύγετε... κι άλλα ωραία

Το θέμα είναι, ότι ο κόσμος ήθελε να συμμετέχει, υπήρχε διάθεση, για να ρίξει τα κολοκάγκελα, αλλα δεν τον άφηναν... Επρεπε να τα κάνουν οι φορείς... έχουμε φιέστα εδώ...

Ο κόσμος, αφού δεν είχε τι να κάνει, αρχίζει να μπαίνει από την είσοδο του cart που τώρα έχει κλείσει, και ανήκει στον Δήμο Ελληνικού, και βγαίνει στην παραλία.. Οι εργάτες συνεχίζουν να ρίχνουν τα κάγκελα, στην αρχή του παλιού cart.

Μπροστά μας περνάει ένα αυτοκίνητο, με τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ... Είχε κολλημένα σήματα στα παράθυρα.... Τμήμα Οικολογίας και Πρασίνου!
Τον γιουχάρουμε, φασίστα κλπ... Σκάνε δίπλα μας 3 συνασπισμένοι με τα κόκκινα περιβραχιόνια, "όχι τέτοια ρε παιδιά" "όχι τέτοια" "Εδώ έχουμε έρθει με ένα σκοπό"... "Αφήστε τον"

Βλέπουμε το ηλιοβασίλεμα, μαζί με όλους τους υπόλοιπους, ενώ πίσω μας οι εργάτες ρίχνουν τα κάγκελα... Αυτά είναι.... Το κίνημα ξεκουράζετε και ρεμβάζει, ενώ οι εργάτες δουλεύουν γι αυτήν.... για το κίνημα ρε γαμώτο...

Φεύγουν και μπουλντόζες, άπραγες... τσάμπα ήρθαν κι αυτές...
Απογοητευμένος πολύς κόσμος αποχωρεί.
Προχωράμε στην παραλία... Κάγκελα χωρίζουν την παραλία του cart, με τα διπλανά μαγαζιά... Αυτά μένουν... αυτά δεν φαίνονται, είναι πίσω από τον δρόμο, και οι κάμερες δεν φτάνουν τόσο μακριά... ούτε τα μάτια των επιβατών των αυτοκινήτων που διασχίζουν την Παραλιακή!
Περνάμε λίγο από την συναυλία που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ενώ ο κόσμος πολύ περιορισμένος...
Παίρνουμε τον δρόμο του γυρισμού, ανάμεσα από σουβλάκια, σάντουιτς και αναψυκτικά.... Αντε... για το κίνημα ρε γαμώτο... Αλλος ένας αγώνας των Δημάρχων, της εξουσίας και της ψηφοθηρίας έλαβε τέλος... πότε είναι οι εκλογές;

Ο αγώνας της ψηφοθηρίας, δεν είναι ο δικό μας αγώνας

Ελεύθερη πρόσβαση παντού

1 comment:

Greg said...

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ... Αυτή είναι αριστερά... υποταγμένη στην εξουσία, σβήνει ακόμη και τις παραμικρές σπίθες αντίστασης,.


Το κοπιάρισα γιατί είναι όλη η αλήθεια. Ρωτάω: Μήοως πρέπει να πηγαίνουμε σε τέτοιες εκδηλώσει και να δέρνουμε την περιφρούρηση;

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΥΨΩΝΕΙ ΚΑΓΓΕΛΑ ΣΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ!