Thursday, September 19, 2013

Μαύρες μπλούζες με γαλάζιες γραβάτες

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη "χαλάει", όπως όλα δείχνουν, το πολιτικό σκηνικό που προσπαθεί εδώ και τρια χρόνια να στήσει η Νέα Δημοκρατία (με βαστάζο τον Βενιζέλο...). Εφαρμόζοντας μια οικονομική πολιτική που ισοπεδώνει τη κοινωνία και διαλύει τη μεσαία τάξη (που σχεδόν πάντα ήταν στήριγμα της συντηρητικής παράταξης), ο Σαμαράς και η παρέα του Μαξίμου αποφάσισε να επιχειρήσει να "ξεγελάσει" (πολιτικά...) τους νοικοκυραίους ψηφοφόρους επιλέγοντας μια ακροδεξιά πολιτική τύπου "ησυχία, τάξη και ασφάλεια" στο κοινωνικό επίπεδο. Η λογική ήταν: "μπορεί να σας φτωχαίνουμε, να μειώνουμε μισθούς & συντάξεις, αλλά υπάρχει νόμος & τάξη, κάντε υπομονή". Με τον Δένδια αιχμή του δόρατος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου επέλεξε (ακόμα και σε φραστικό επίπεδο...) να ακολουθήσει το ακροδεξιο μονοπάτι αφενός για να στείλει μήνυμα στους νοικοκυραίους ότι παραμένει ένα δεξιό κόμμα, αφετέρου για να κλείσει το μάτι στη Χρυσή Αυγή για το μέλλον (Στις 12/6/2013 ο γγ του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, σε συζητήσεις του με δημοσιογράφους αναφέρει το "απευκταίο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο" η ΝΔ να υποχρεωθεί να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής).
Πρώτο βήμα ήταν να βρεθεί ένας βολικός "εχθρός" (καθόλου τυχαία κοινός με τη Χρυσή Αυγή). Ετσι στοχοποιήθηκε ο αντιεξουσιαστικός-αναρχικός χώρος. Ο Δένδιας ως άλλος σερίφης άρχισε μαζικές εισβολές σε καταλήψεις και εναλλακτικά στέκια ανα την Ελλάδα (βλέπε Villa Amalias, "Λέλας Καραγιάννη", Αντιβίωση στα Γιάννενα κλπ) για τα οποία ποτέ κανείς πολίτης δεν είχε διαμαρτυρηθεί. Ηταν βέβαια εδώ και χρόνια στόχοι της Χρυσής Αυγής. O πρώτος "εχθρος" (κοινός ΝΔ-Χ.Α.) είχε πλέον βρέθηκε. Οι Αναρχικοί. Η ρητορική περί πάταξης της ανομίας είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ και χρησιμοποιείται όχι μόνο για αντιεξουσιαστικές καταλήψεις, αλλά και για κάθε εργασιακή ή κοινωνική εκδήλωση.

Ο "Ξένιος Ζεύς" δεν μένει εδώ...

Δεύτερος κοινός "εχθρός" οι μετανάστες. Από την προεκλογική περίοδο ο Σαμαράς μιλούσε για την περιβόητη "ανακατάληψη των πόλεων". Μόλις έγινε πρωθυπουργός την έβαλε σε εφαρμογή.  Με τίτλο "Ξένιος Ζευς" άρχισε μαζική, κρατική, επίθεση στους μετανάστες σε μια καθαρά εκφοβιστική επιχείρηση. Σε όλες σχεδόν τις πόλεις εξελίχθηκε ένα πρωτοφανές σε έκταση όργιο τρομοκρατίας ξυλοδαρμών, προσαγωγών, συλλήψεων, κλπ. φασιστικό πογκρόμ κατά των μεταναστών, δηλ. εξαπέλυσε χιλιάδες αστυνομικούς πανελλαδικά και σε κάθε γειτονιά των πόλεων διενεργώντας μαζικές συλλήψεις χιλιάδων μεταναστών κλείνοντάς τους αρχικά στα κρατητήρια και στη συνέχεια στέλνοντας τους σε διάφορα πρόχειρα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Και φυσικά όπου δεν έφτανε η αστυνομία, "φρόντιζε" να φτάνει η Χρυσή Αυγή. Σας θυμίζω. Στις 29 Μαίου το 2012 ένας 33 χρονος υπήκοος του Μπαγκλαντές έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα σε συρμό του Ηλεκτρικού. Οι μαρτυρίες λένε ότι πριν κλείσουν οι πόρτες ακούστηκε το εμετικό σύνθημα «Δε θα γίνεις Ελληνας Ποτέ». Στις 2 Ιουνίου κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας μελών της Χρυσής Αυγής έγινε επίθεση σε μετανάστες στις οδούς Πειραιώς και Κωσταντινουπόλεως. Την ίδια μέρα ένας Αλβανός μετανάστης στο Νέο Κόσμο υπέστη χτύπημα στα πλευρά του από σπαθί και δύο Πολωνοί μαχαιρώθηκαν στην οδό Καλλιρόης. Στις 16 Ιουνίου 20 άτομα επιτέθηκαν σε Αιγύπτιους ψαράδες σε μονοκατοικία στο Πέραμα. Στις 18 Ιουνίου ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει επίθεση εις βάρος μετανάστη στο σταθμό «Αττική». Στις 9 Αυγούστου επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν 4 Ινδοί και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Στις 12 Αυγούστου ομάδα επιτέθηκε σε Πακιστανούς με ρόπαλα και μαχαίρια στη Λυκόβρυση. Στις 11 Σεπτέμβρη Έλληνας οδηγός ταξί τραυματίστηκε με αιχμηρό αντικείμενο από αγνώστους γιατί επέλεξε κουρείο μετανάστη. Στις 23 Σεπτέμβρη επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν 3 Πακιστανοί στη μεταμόρφωση. Στις 2 Νοέμβρη πογκρόμ κατά μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα. Στις 31 Δεκέμβρη επίθεση σε 34χρονο πακιστανό στα Καμίνια, τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό. Στις 17 Γενάρη το 2013 δολοφονείται ο 24 χρονος Σερντάρ Γιακούμπ  Πακιστανός στα Πετράλωνα απο 2 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και συνελήφθησαν. Στις 14 Μαΐου άγνωστοι χαράκωσαν 14 χρονο Αφγανό στο πρόσωπο. Στις 28 Αυγούστου επίθεση με καδρόνια κατά 2 Μπαγκλντεσιανών στην Καλλιθέα. Φυσικά σε ελάχιστες από τις παραπάνω περιπτώσεις συνελήφθησαν οι δράστες. και (ω τι σύμπτωση...) όποτε συνελήφθησαν είχαν σχέση με τη χρυσή Αυγή!  Και για όσους επιμένουν να μην θυμούνται διαβάστε τη έγραψε ο Επίτροπος Νιλς Μούιζνιεκς και η αντιπροσωπεία του επισκέφθηκαν την Ελλάδα από τις 28 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2013 για τον τρόπο που η πολιτεία και η αστυνομία αντιμετωπίζουν τα ρατσιστικά, νεοφασιστσικά φαινόμενα. Εδώ ολόκληρη η έκθεση

Τα δυο άκρα...
Τρίτος "σταθμός" στην ακροδεξιά ακροβασία του Σαμαρά ήταν η πολιτική της έντασης και της θεωρίας των δυο άκρων με τη Χρυσή Αυγή από την μια (της οποίας όμως τις "κοινωνικές" απόψεις εφάρμοζε ο Δένδιας) και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ. (Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου επέλεξε να βάζει στο ίδιο τσουβάλι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη Χρυσή Αυγή αγνοώντας (;) ότι έτσι "ξεπλένει" τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης). Αυτή τη πολιτική ακολούθησε (και ακολουθεί...) κομμάτι και του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου, το οποίο είναι σε πλήρει ταύτιση με την πολιτική Σαμαρά σ' όλα τα επίπεδα και φυσικά ο μέγας βαστάζος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος ("Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης" δηλώσεις 19/9/2013).  Αποκορύφωμα της πολιτικής του Μαξίμου ήταν οι δηλώσεις του μέντορα (από την εποχή του Δικτύου 21...) του Σαμαρά Χρύσανθου Λαζαρίδη, μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;». (Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη). Το πιάσατε το υπονοούμενο; Οι κινητοποιήσεις πολιτών είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τη δολοφονία από νεοναζιστές. Αν αυτό δεν είναι ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής τι είναι; Είναι φανερό ότι κάποιοι στο Μαξίμου συνεχίζουν να παίζουν με σπίρτα δίπλα σε δεξαμενές κηροζίνης... Και όπως έγραψε ο σύντροφος και φίλος Χρήστος Χαραλαμπόπουλος: "Αυτός που βολεύεται με την θεωρία των δύο άκρων είτε συγγενεύει με το ένα και θέλει να το κρύψει, είτε είναι ο "νοικοκύρης" που θέλει την "ησυχία" του, που θέλει όλοι να περπατούν στην σειρά ο ένας πίσω από τον άλλο, να υπάρχει ησυχία στον τόπο για "να έρθουν οι επενδυτές", να έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία ως "φιλήσυχοι πολίτες". Που θέλει να είναι ουδέτερος γιατί θεωρεί ότι "οι κακοί είναι πάντα οι άλλοι"...είναι ο χαρακτήρας του πολίτη για τον οποίο ο Θουκυδίδης έγραφε "..ουκ απράγμονα αλλ' αχρείον νομίζομεν..".

Εν κατακλείδι...

Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να γίνει με όρους "να φτιάξουμε μέτωπο που όλοι οι καλοί χωράνε...". Δεν πρόκειται για ένα αντίπαλο ιδεολογικά κόμμα. Είναι κήρυκες του μίσους και της βίας. Ουσιαστικό μέτωπο στο ναζισμό δεν σημαίνει απλά καταδικάζω τη βία και τους φόνους. Αυτό το κάνουν πολλοί, οι περισσότεροι διεκπεραιωτικά. Μέτωπο στο φασισμό σημαίνει αντιπαράθεση στις απόψεις που γεννούν το ναζισμό. Στις απόψεις που "κυνηγούν" κάθε διαφορετικό άνθρωπο. Τον μετανάστη, τον ομοφυλόφυλο, τον αναρχικό. Πρέπει να συγκρουστείς με τον μικροαστό που χθες ψήφιζε ΝΔ &, Πασόκ και σήμερα ψηφίζει Χρυσή Αυγή για "να τιμωρήσει τους πολιτικούς". Τον συντηρητικό και "φιλήσυχο" πολίτη (τον ίδιο που στη κατοχή σώπαινε ή ακόμα χειρότερα γινόταν συνεργάτης των Γερμανών για να σώσει το τομάρι του) που ζει με τον φόβο των κομμουνιστών. Εκεί προφανώς δεν είμαι μαζί με τη ΝΔ, τον Δένδια & τον Βενιζέλο οι οποιοι μέχρι χθες σφύριζαν αδιάφορα για τη συμμορίτικη δράση της Χρυσής Αυγής. Οποιος θέλει να κάνει συνάντηση για τσάι όπου θα καταδικαστεί ο ναζισμός ας το κάνει. Κάτι τέτοιο δε με αφορά. Οποιος θέλει πραγματικά να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, τον ρατσισμό & τον φασισμό πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο. Ιδεολογικό και κοινωνικό. Η απάντηση στους ναζιστές είναι μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Και αυτή την απάντηση δεν την δίνουν όλοι...

No comments: